Hlavní obsah

Znakařka Kubová pomohla týmu Energy Standard ke třetí výhře v ISL

Neapol

Znakařka Simona Kubová o víkendu pomohla týmu Energy Standard ke třetímu vítězství ze tří duelů International Swimming League (ISL), které tento celek zatím absolvoval. Česká reprezentantka v Neapoli plavala své nejrychlejší letošní časy v krátkém bazénu na 100 a 50 metrů a poprvé za své tři sezony v ISL dostala příležitost nastoupit k závěrečnému vyřazovacímu závodu.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Česká plavkyně Simona Kubová v akci

Článek

Při třech individuálních a dvou štafetových startech nasbírala celkem deset bodů. V sobotu skončila sedmá na znakařské padesátce a pak nastoupila v polohové i kraulařské štafetě. V neděli si vylepšila letošní maximum na 100 metrů znak na 57,64 sekundy a skončila pátá, což znamenalo čtyři body pro tým.

Pak poprvé nastoupila do takzvaných skins na 50 metrů, které jsou vyvrcholením každého utkání. Z prvního osmičlenného kola postupují nejlepší čtyři do semifinále a následně nejlepší dvojice do finále. Ženy tentokrát plavaly znak a Kubová v prvním kole skončila na první nepostupové pozici, i když poprvé letos na ISL zaplavala padesátku pod 27 sekund. Pátá příčka v čase 26,78 sekundy byla ještě poslední bodovaná, hodnocena čtyřmi body.

Víkendové utkání nakonec plavci Energy Standard vyhráli o 21 bodů před výběrem London Roar.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.