Hlavní obsah

Úctyhodný počin! Sportovkyně stanovila nový rekord, 44krát přeplavala La Manche

Australská maratonská plavkyně Chloe McCardelová má za sebou neuvěřitelný výkon. Šestatřicetiletá sportovkyně zjevně ráda plave přes Lamanšský průliv, neboť trasu dlouhou přibližně 33 kilometrů zdolala už 44krát. Naposledy se jí to podařilo ve středu, v letošní sezoně posedmé, čímž překonala dosavadní rekord Alison Streeterové. Na odvážný počin Australanky se můžete podívat ve videu níže.

Australská plavkyně přeplavala po 44. Lamanšský průliv.Video: Reuters

 
Článek

McCardelová ve středu dorazila do francouzského Pointe de la Courte Dune, plavba z Kentu jí trvala 10 hodin. Vody Keltského a Severního moře sportovkyně dobře zná, nikdo jiný před ní totiž La Manche nepřeplaval vícekrát než ona.

„Jsem nadšená, mám pocit, že zítra bych si to klidně mohla dát znovu," nechala se slyšet držitelka nového rekordu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Chloë McCardel (@chloemccardel)

K dalším pokusům se McCardelová už ale nechystá. Leda že by se její sedmapadesátiletá předchůdkyně Streeterové vrátila a chtěla si vzít rekord zpět. „Tolik jí obdivuji a mám k ní respekt. Teď mám korunu já a jsem šťastná," řekla McCardelová.

Australanka drží také rekord v nejdelší plavbě bez asistence v oceánu v délce 124 kilometrů. La Manche také přeplavala třikrát za sebou v roce 2015, trvalo jí to 37 hodin.

Reklama

Související témata: