Hlavní obsah

Navrátil byl při premiéře extrémních skoků do vody na MS čtvrtý

Český reprezentant Michal Navrátil obsadil na plaveckém mistrovství světa v Barceloně čtvrté místo v premiéře skoků do vody z extrémní výšky. V soutěži složené z pěti skoků si Navrátil v posledním kole polepšil o dvě příčky; k medaili měl ale daleko, dělilo jej od ní téměř 38 bodů. Sám uhájil čtvrté místo o 1,1 bodu před Britem Mattem Cowenem.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Kolumbijec Orlando Duque je prvním mistrem světa ve skocích do vody z extrémní výšky.

Článek

"Jsem hrozně rád za to, jak to dopadlo, čtvrté místo je něco neskutečného. V téhle atmosféře a ve 27 metrech to bylo trochu stresující a jsem rád, že jsem to ukočíroval," řekl Radiožurnálu Navrátil. Na čtvrté místo mu pomohli chybující soupeři, ale i jeho povedený skok ze stoje na rukou. "Tenhle skok je takový můj speciální, mám ho hrozně rád. Ne každému se ten poslední skok povedl. Já jsem rád, že to dopadlo dokonale, super," řekl Navrátil.

Prvním oficiálním mistrem světa pod hlavičkou federace FINA v této extrémní disciplíně se stal osmatřicetiletý Kolumbijec Orlando Duque s náskokem pouhých devíti desetin bodu před dalším spolufavoritem Britem Garym Huntem. Třetí skončil Jonathan Paredes z Mexika. Muži skákali z výšky 27 metrů.

Mistrovství světa v plaveckých sportech v Barceloně:
Muži:
Skoky z extrémní výšky (20 m):
1. Duque (Kol.) 590,20
2. Hunt (Brit.) 589,30
3. Paredes (Mex.) 578,35
4. Navrátil (ČR) 540,70

Reklama