Hlavní obsah

Hradilek má nové žihadlo, zahraje si v něm i na biatlonistu

Praha

S novou lodí a v roli úřadujícího mistra světa vtrhne v sobotu při Českém poháru v pražské Troji do sezóny slalomář na divoké vodě Vavřinec Hradilek.

Foto: Sport.cz

Vodní slalomář Vavřinec Hradilek na kanále v Al Ainu ve Spojených arabských emirátech.

Článek
Fotogalerie

Design jeho kajaku vzešel z hlasování fanoušků na internetu, autorem návrhu je streetartový umělec Michal Cimala. Design lodi připomíná vosu, inovovaná je i konstrukce. „Pořád se vyvíjí, podle pravidel se o kilogram mohla snížit hmotnost. Oproti loňské lodi má o maličko větší objem, protože se letos bude závodit na docela divokých vodách,“ říká Hradilek.

Krk bolí po nehodě

Stříbrnému medailistovi z Londýna se mírně zlepšily potíže s krkem a podařilo se mu spolu s lékaři odhalit zřejmý původ potíží: tři roky stará dopravní nehoda v Austrálii. „Seděl jsem vzadu a narazilo do nás auto z boku. Odešel jsem v pohodě, jen mě trochu bolel krk a od té doby se mi občas zablokovává,“ říká.

Vedle klíčových závodů jako mistrovství Evropy ve Vídni a světa v americkém Deep Creeku si vyzkouší i jeden netradiční. Před Světovým pohárem v Praze se 17. června na Rašínově nábřeží představí při akci s názvem Riverside Cross kombinující kanoistiku se střelbou. „Viděl jsem během zimy, jaký tu zavládl biatlonový boom, tak bych rád fanoušky přilákal na něco, co tu ještě nebylo,“ vysvětluje Hradilek.

Reklama

Související témata: