Hlavní obsah

Kajakář Přindiš vyhrál kvalifikaci i sázku o pivo na SP v Tacenu

Tacen

Kajakář Vít Přindiš dál potvrzuje životní formu a ve třetím závodě Světového poháru vodních slalomářů ve slovinském Tacenu vyhrál kvalifikaci. Do semifinále postoupili všichni čtyři čeští kajakáři, tři kajakářky, deblkanoe i singlkanoisté. Kateřina Hošková navíc byla v boji o postup do semifinále také nejrychlejší ze všech kanoistek.

Foto: Martin Kovařík/Kanoe.cz

Vodní slalomář Vít Přindiš na archivním snímku

Článek

Přindiš se stal před dvěma týdny ve Vídni vicemistrem Evropy, v minulém závodu SP v Londýně byl rovněž druhý a také na náročné trati v Tacenu má nakročeno k bojům o stupně vítězů. Jako jediný se dnes dostal pod hranici 100 sekund. Jedenáctý byl Ondřej Tunka, osmnáctý dvojnásobný mistr Evropy a vicemistr světa Jiří Prskavec a Luboš Hilgert postoupil do semifinále z 28. místa.

"Tušili jsme, že si už tou první jízdou postup vyjedeme. Bavili jsme se o tom s Jířou Prskavcem a Ondrou Tunkou, když za námi došel šéftrenér Pultera," popisoval v tiskové zprávě svazu Přindiš. Kouč začal tvrdit, že trať není možné zajet pod 100 sekund, tak se vsadili, že když to někdo dokáže, všichni mu koupí pivo. "Takže mi teď dluží tři piva, ale vypiju si je až na party po závodě," smál se Přindiš.

S tratí ale nejsou čeští závodníci příliš spokojení. A třebaže se před semifinále budou branky přestavovat, nevěří ve velké zlepšení. "Tak špatnou trať asi nikdo již velice dlouhou dobu nepostavil," stěžoval si Přindiš. "Je to nesmyslná trať, fyzicky náročná, branky jsou rozestavěny proti vodě, do míst, kde se jedou špatně. Stavěl ji nějaký ruský trenér. Předpokládám, že je zítra jen přehodí na druhou stranu," zlobil se.

Nejlepším z českých kanoistů byl patnáctý Vítězslav Gebas, Jan Mašek postoupil jako jednadvacátý a Lukáš Rohan obsadil 27. místo. Kajakářka Štěpánka Hilgertová byla v kvalifikaci osmá, postoupily také Veronika Vojtová (19.) a Eva Ornstová (23.). Ze tří postupujících českých deblkanoí byli v kvalifikačním pořadí nejvýš devátí Jonáš Kašpar a Marek Šindler.

Reklama

Související témata: