Hlavní obsah

Ve finále veslařském SP v Aiguebelette jsou čtyři české posádky

Čtyři české posádky si v sobotu zajistily postup do finále druhého závodu Světového poháru ve veslování ve francouzském Aiguebelette. Podle očekávání jsou mezi nimi skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková, které doplnili dvojka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč a párová čtyřka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Zatímco Knapková do finále postoupila jako vítězka semifinále, Synek ve své druhé jízdě v dějišti mistrovství světa v roce 2015 prohrál s Mahém Drysdalem z Nového Zélandu. Synek se s letitým sokem potkal poprvé od olympiády v Londýně a zaostal za ním o sekundu.

Vraštil s Kopáčem stejně jako párová čtyřka David Jirka, Jakub Houska, Petr Buzrla, Martin Basl absolvovali ve Francii v pátek pouze zkušební jízdy, ostrý vstup do SP je čekal v sobotu. Vraštil s Kopáčem dokázali svoji rozjížďku vyhrát a postoupit přímo do finále. Párová čtyřka musela absolvovat opravy, v nichž uspěla.

Další dvě české posádky boj o postup mezi šest nejlepších nezvládly. Dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek i dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník se představí v neděli v B finále.

Reklama