Hlavní obsah

Egypt bude kvůli politice bojkotovat plavecké MS v Kataru

Káhira

Egyptský plavecký svaz bude bojkotovat mistrovství světa v krátkém bazénu v Kataru, jež se uskuteční 3. až 7. prosince. Důvodem jsou napjaté diplomatické vztahy obou zemí.

Foto: Martin Sidorják

Prsařka Petra Chocová. Ilustrační foto.

Článek

"Rozhodnutí jsme přijali kvůli politické pozici Kataru vůči Egyptu od revoluce 30. června 2013," uvedl šéf plaveckého svazu Jásir Idris. O odhlášení ze šampionátu svaz rozhodl bez konzultace s ministerstvem sportu a je připraven přijmout případný trest od Mezinárodní plavecké federace (FINA).

Vztahy Kataru a Egypta jsou napjaté kvůli tomu, že země z Perského zálivu loni poskytla útočiště příslušníkům Muslimského bratrstva, jehož členem byl i loni svržený egyptský prezident Muhammad Mursí.

Egypt je v krátké době třetí zemí, jež se rozhodla bojkotovat sportovní akci v Kataru. Minulý týden se kvůli údajné katarské podpoře islamistických skupin v regionu odhlásily z lednového mistrovství světa v házené Bahrajn a Spojené arabské emiráty. Tým SAE měl být jedním ze soupeřů českého mužstva ve skupině C, v níž má hrát i Egypt. Tamní házenkářský svaz se zatím k případné neúčasti na MS nevyjádřil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články