Hlavní obsah

Kde je? Fuksa ztratil soupeře z dohledu, pak bral stříbro. Povedený víkend, hlásil

Michal OsobaSport.cz

V sobotu na kilometru bronz, v neděli na pětistovce stříbro. Kanoista Martin Fuksa při Světovém poháru v Račicích opět vylepšil svou medailovou sbírku. Při obou závodech byl nad jeho síly osmnáctiletý talent Sergej Tarnovschi reprezentující Moldavsko.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Martin Fuksa při závodě Světového poháru v Račicích.

Článek

Račický víkend asi můžete hodnotit jako vydařený…

Není tam ta zlatá… Ale ne, určitě byl povedený, dvě medaile jsou parádní. Jel jsem sem s tím, že bych určitě chtěl nějakou získat, což se povedlo, takže jsem určitě spokojený.

Pětistovka je vaše oblíbená trať, na ní jste sbíral nejvíc medailí včetně zlatých.

Ono se to asi zdá dost jednoduchý, když vyhraju, bohužel to tak není… Sergej z Moldávie je dost rychlej a mladej. Já se budu snažit ho v průběhu sezóny dohnat, abych byl rychlejší než on.

Jak se vyvíjel váš souboj s Moldavanem?

Já z něj byl hrozně podělanej. Na trati jsem na něj myslel, pořád jsem se koukal, asi třikrát jsem se podíval, on nikde nebyl. Říkám si: „Ty vole, tak kde je“? Prostě jsem to zkazil, myslím, že trošku i hlavou. Pak přišel finiš, já už byl úplně hotovej, možná jsem to i maličko přepálil. Chtěl jsem ho porazit, nevyšlo to, ale medaile je fajn.

Jste překvapený, v jaké formě Moldavan jezdí?

Ani ne. Už minulý rok dojel třetí na mistrovství světa, věděl jsem, že půjde hodně nahoru. I jeho brácha je skvělý, vyhráli spolu debla, což je úplně neuvěřitelné, klobouk dolů před nimi. Doufám, že jednou jim s mým bráchou budeme konkurovat. Hlavně doufám, že to všechno je legální.

Máte pochyby?

To ne, asi hledám výmluvy… Jsou dobří, nedá se nic dělat, já se budu snažit být lepší.

Nezvažoval jste, že byste tu jel dvoustovku a kilometr jako na olympiádě?

Časově by to šlo skloubit, ale nemohl bych pak jet pětistovku a na dvoustovce bych třeba medaili neudělal. A medaile mě povzbudí víc, než kdybych byl na pětistovce třeba šestý.

Reklama

Související témata: