Hlavní obsah

Plavkyně Pechanová se vrátila po mateřské a pojede do Ria

Setúbal
Aktualizováno

Dálková plavkyně Jana Pechanová se úspěšně vrátila po mateřské dovolené a kvalifikovala se na olympijské hry v Riu de Janeiro. V dnešním nominačním závodu v portugalském Setúbalu skončila na desetikilometrové trati třináctá a v redukovaném pořadí zemí postoupila na olympiádu jako desátá. Na vítěznou Číňanku Sin Sin ztratila bez tří desetin dvě minuty, druhá reprezentantka Silvie Rybářová obsadila 27. místo.

Foto: Profimedia.cz

Česká dálková plavkyně Jana Pechanová.

Článek

Pětatřicetiletá Pechanová pojede už na čtvrtou olympiádu. V Aténách v roce 2004 startovala ještě v bazénu, v němž nepostoupila na osmistovce volný způsob do finále. Na hrách v Pekingu o čtyři roky později skončila už v dálkovém plavání osmá, v Londýně 2012 si o místo pohoršila. Pak se jí narodila dcera Pavlínka, které jsou letos tři roky.

V neděli je na programu závod mužů na stejně dlouhé trati, v němž o postup na OH budou usilovat Jan Kútnik a Jan Micka, která má start v Riu jistý v bazénovém plavání. Do Ria postoupí nejlepší patnáctka, za každou zemi smí startovat v Riu pouze jeden plavec.

Kvalifikační závod na olympijské hry v dálkovém plavání v Setúbalu:
Ženy - 10 km:
1. Sin Sin (Čína) 1:55:12,1,
2. Payneová (Brit.) -0,8,
3. Arevalová (Ekv.) -3,8,
...13. Pechanová -1:59,7,
27. Rybářová (obě ČR) -3:24,0.

Reklama