Hlavní obsah

Prskavec třetí zlato na MS do 23 let nezíská, vypadl v semifinále

Krakov

Kajakář Jiří Prskavec třetí zlato na mistrovství světa závodníků do 23 let ve vodním slalomu nezíská. Na letošním šampionátu v Krakově vypadl po chybě už v semifinále, v němž za postupem zaostal skoro o čtyři sekundy. Ve finále naopak nebude chybět další Čech Michael Matějka, který mezi čtyřicítkou kanoistů obsadil druhé místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakář Jiří Prskavec.

Článek

"Jel jsem asi o čtyři vteřiny rychleji a dole jsem jel jednu kombinaci napřímo, bouchnul jsem zadkem, přetočilo se mi pádlo a zapadnul jsem tam," popsal klíčový moment Prskavec. "Beru to tak, že jednou jsem to letos musel pokazit, a takhle mi to na olympiádě snad vyjde," dodal letošní mistr Evropy mezi dospělými po neúspěšné derniéře v třiadvacítce.

Ze světových šampionátů do 23 let má Prskavec čtyři medaile: v letech 2012 a loni získal zlato, v roce 2013 stříbro a o rok později bronz. Titul mistra světa má i z loňského MS dospělých, na kterém navíc před třemi lety vybojoval stříbro. V domácí olympijské kvalifikaci uspěl na úkor Vavřince Hradilka, který na OH v Londýně skončil druhý.

Reklama

Související témata: