Hlavní obsah

Juniorští veslaři mají z mistrovství světa dva tituly a bronz

Rotterdam

Čeští veslaři získali na juniorském mistrovství světa dva tituly a bronzovou medaili. Vítězství v neděli v Rotterdamu vybojovaly párová čtyřka juniorů a osmiveslice juniorek. Na třetím místě ve finále dojela párová čtyřka juniorek.

Článek

Čtveřice Jan Fleissner, Jan Cincibuch, Eduard Bezděk a Jan Zavadil si zopakovala prvenství z červencového evropského šampionátu v litevském Trakai. V sobotním semifinále sice svěřenci trenéra Jana Navrátila nestačili na Američany, ale v dnešním boji o medaili jim porážku vrátili. Před posádku USA se dostali ještě Němci, kteří za českou párovou čtyřkou zaostali o více než dvě sekundy.

Také osmiveslice Valentýna Solařová, Adéla Truhlářová, Michala Pospíšilová, Michaela Kidová, Zuzana Metlická, Anna-Marie Macková, Josefína Lázničková, Tereza Businská s kormidelnicí Evou Klímovou svedla souboj o zlato s německou posádkou. Dlouho vedoucí soupeřky porazila česká loď nakonec o 48 setin sekundy.

Párová čtyřka juniorek Magdalena Juziková, Anna Šantrůčková, Pavlína Flamíková a Veronika Uhlová nestačila na Číňanky a Britky. Stejně jako osma si vynahradila zklamání z mistrovství Evropy, kde obě posádky skončily těsně pod stupni vítězů bez medaile.

Reklama