Hlavní obsah

Junior Lhota postup do seniorské reprezentace nečekal, překvapil i šéftrenéra vodních slalomářů

Praha

Překvapil všechny kolem sebe a sám tomu ještě hodně dlouho nemohl uvěřit. Teprve sedmnáctiletý Matyáš Lhota se během uplynulých dvou víkendů na nominačních závodech vodních slalomářů na Trnávce dokázal kvalifikovat do seniorské reprezentace.

Foto: Profimedia.cz

Matyáš Lhota během nominačních závodů na Trnávce.

Článek

Do Trnávky odjížděl s tím, že zde bude bojovat o účast v juniorské reprezentaci. Avšak nakonec loňský juniorský mistr Evropy všechny svými výkony šokoval. V prvním nominačním závodě sice skončil až osmnáctý, druhý však vyhrál, ve třetím byl druhý a ve čtvrtém mu pátá příčka zajistila reprezentační dres.

„Do nominace jsem vůbec nenastupoval s tím, že bych jel i o tu seniorskou,“ vysvětloval na úvod pondělního setkání s novináři Matyáš Lhota, který se hlavně soustředil na nedělní závody, které byly důležité pro juniory. A tak po první sobotě, kdy skončil už v kvalifikaci, si na postup mezi seniory nedělal žádné velké ambice. Jenže první neděle mu vyšla parádně a druhá sobota taky.

Z šance byl trochu nervózní

„Když jsem teď v sobotu dojel druhý, teprve jsem nad tím trochu začal přemýšlet,“ přiznal s tím, že když si pak pořádně uvědomil, jakou má šanci, byl z toho trochu nervózní. Nakonec to klaplo a po dvou závodních víkendech se mohl radovat z nominace do českého týmu. „Tohle jsem opravdu nečekal,“ dodal talentovaný kanoista.

Příjemně překvapil i šéftrenéra vodních slalomářů Jiřího Pulteru. Tomu se Lhota líbil už v tréninku, když ale skončil v prvním závodě osmnáctý, říkal si, že letos mu to do seniorské reprezentace asi ještě nevyjde. Jenže sedmnáctiletý mladíček pak v dalších závodech ukázal, co v něm je. „Matyáš pro mě byl jednoznačně největším překvapením,“ prohlásil Pultera, který byl spokojený, jak se i v dalších kategoriích dokázali prosadit mladí závodníci.

Reklama

Související témata: