Hlavní obsah

Štěpánka Hilgertová nepostoupila na ME z kvalifikace

Tacen

Devětačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová nepostoupila na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Tacenu z kvalifikace do nedělního semifinále. Uspěla neteř dvojnásobné olympijské vítězky Amálie Hilgertová a těsně prošla dál také mistryně světa Kateřina Kudějová. Stoprocentně úspěšné bylo trio kanoistů Michal Jáně, Matyáš Lhota a Vítězslav Gebas.

Foto: Jan Homolka/kanoe.cz

Štěpánka Hilgertová na trati.

Článek

Česká vodácká legenda Hilgertová se na šampionát dostala až dodatečně jako náhradnice za původně nominovanou Karolínu Galuškovou, jež se startu vzdala kvůli studijním povinnostem. Vicemistryně Evropy z Tacenu z roku 2005 obsadila v první kvalifikační jízdě, z níž postoupilo 15 kajakářek, dvaadvacátou pozici a v druhé jízdě o pět zbylých míst byla čtrnáctá.

Kudějová měla namále

Namále měla také úřadující světová šampiónka a bronzová z ME 2015 Kudějová. V první kvalifikaci byla jen o jednu příčku před Hilgertovou a v druhé jízdě zachránila semifinále čtvrtou pozicí. V obou případech měla dva dotyky branky.

Bez větších nervů postoupila do semifinále jen bývalá juniorská mistryně světa Amálie Hilgertová. Devatenáctiletá kajakářka byla v první kvalifikaci dvanáctá a do "opravy" nemusela.

Hned v první kvalifikační jízdě si zajistili semifinále také čeští kanoisté. Jáně v ní obsadil třetí, sedmnáctiletý juniorský mistr Evropy a vicemistr světa Lhota dělené čtvrté a čtvrtý muž z olympijských her v Riu Gebas poslední postupové patnácté místo.

Odpoledne se v Tacenu jedou závody hlídek, v sobotu budou o individuální medaile bojovat kajakáři, kanoistky a deblkanoe.

Reklama

Související témata: