Hlavní obsah

Hilgertová si hodlá mistrovství světa pořádně užít

PRAHA

Nedávné mistrovství Evropy nedopadlo pro české vodní slalomáře zrovna nejlépe. Česká výprava sice přivezla z Francie čtyři medaile, ale individuálně se prosadil jen kanoista Tomáš Indruch. Hvězdná Štěpánka Hilgertová naproti tomu neprošla dokonce ani do finále. Oba závodníci budou hvězdami českého týmu na nadcházejícím mistrovství světa v Praze a očekávání bude veliké.

Foto: Archiv

Štěpánka Hilgertová.

Článek

Česká reprezentace se poslední dva týdny na domácím kanálu pečlivě připravuje, ale o tréninkové hodiny se musí dělit s ostatními týmy. "Nemusíme sice jezdit někam do Tramtárie, ale mám trochu strach, aby se závodníci dostatečně koncentrovali a oprostili se od vnějších vlivů, jakými jsou babičky, tetičky či kamarádi," prohlásil s nadsázkou šéftrenér českého týmu Jiří Pultera.

Formu pozná až na startu

"Dlouhou dobu jsem fakt, že se koná mistrovství světa doma, nijak zvlášť neprožívala a připravovala jsem se jako na každý jiný vrchol. Ale teď už si začínám uvědomovat, že to bude trochu jiné. V případě úspěchu bude radost diváků větší a když to nedopadne, pak i zklamání bude větší," uvědomuje si Hilgertová zodpovědnost před domácím publikem.

"Obecně se ale samozřejmě těším a budu se snažit si to pořádně užít, protože to bude výjimečná příležitost," dodala dvojnásobná olympijská vítězka, jež reprezentuje český slalom už od konce osmdesátých let. "Jaká je momentální forma? To poznám až na startu závodu," usmívá se hvězda českého sportu, která bude v osmatřiceti letech patřit k nejstarším účastníkům šampionátu.

Indruch: Doma bych měl všechno umět

Mezi muži bude hlavní oporou Tomáš Indruch, jenž vybojoval před třemi týdny na ME ve francouzském L'Argentiere la Bessée bronzovou medaili. "Připravuju se tak nějak pořád stejně. Bude třeba také záležet, jak bude postavena trať. Ale na druhou stranu je ta trať natolik domácí, že bych měl všechno umět," nehodlá hledat žádné výmluvy sympatický závodník.

Česká reprezentace pro MS 2006:
K1 ženy:
Štěpánka Hilgertová, Irena Pavelková, Marie Řihošková
C1 muži:
Stanislav Ježek, Tomáš Indruch, Jan Mašek
C2 muži:
Marek Jiras - Tomáš Máder, Jaroslav Volf - Ondřej Štěpánek, Jaroslav Pospíšil - Jaroslav Pollert
K1 muži:
Ondřej Raab, Lukáš Kubričan, Tomáš Kobes

Reklama