Hlavní obsah

Vodácká elita se připravuje v Troji na start MS

PRAHA

V úterý večer bude slavnostním ceremoniálem v prostoru Křižíkovy fontány na pražském Výstavišti oficiálně zahájeno mistrovství světa na divoké vodě. V pondělí a v úterý probíhaly na trati v sousedství pražské ZOO tréninkové jízdy. Ve středu se bude stavět trať a od čtvrtka se začne závodit naostro.

Článek

"Samotnou trať postaví tříčlenná komise složená ze zástupců Francie, Spojených států amerických a Španělska," říká šéftrenér českých vodních slalomářů Jiří Pultera. Přestože patří mezi jedny z nejzkušenějších trenérů, ani on sám nedokáže dopředu odhadnout, na jaké trati se bude nakonec v Troji závodit.

"Za normálních okolností bych snad byl schopen odhadnout, jak trať bude vypadat, ale vzhledem k tomu, že v komisi jsou zástupci Francie a USA, což jsou takové dva naprosto protipólné vodácké světy, tak absolutně nevím, co z toho vzejde," usmívá se.

Je ošidné cokoli předpovídat

Přesto tvrdí, že znalost Trojského kanálu by mohla být pro české závodníky výhodou. "Oni ten kanál přece jenom znají nejlíp. Vědí, jak voda teče, co si mohou dovolit. Jinými slovy řečeno, mají mnohem větší jistotu než ostatní závodníci, kteří se s kanálem zatím pouze seznamují."

Podle Pultery vypadají čeští reprezentanti dobře, ovšem, jak sám hned dodává, ve vodáckém sportu je to velmi ošidné hodnocení. "Tenhle sport je absolutně nevyzpytatelný. Jeden den můžete jezdit jako Bůh a druhý den pak zvrtáte všechno, na co sáhnete. Proto je strašně ošidné cokoliv předpovídat. Dneska můžu říct, že budeme útočit na medaile, ale nakonec to může dopadnout úplně jinak," krčí rameny Pultera.

Reklama