Hlavní obsah

Prskni to tam, povzbuzovali českého šampióna. Jenže obhájce bude ve finále jen fandit

Pau

Pokaždé letos dokázal postoupit do finále, ale v tom nejdůležitější závodě sezóny se mu to nepovedlo. Kajakář Jiří Prskavec se na světovém šampionátu v Pau při semifinálové jízdě dotkl branek sedm a devatenáct a dva šťouchy v nabité kajakářské konkurenci znamenaly absenci ve finálové desítce.

Foto: Ivana Roháčková

Zklamaný Jiří Prskavec po semifinále mistrovství světa v Pau.

Článek
Fotogalerie

„Prskni to tam,“ hlásal jeden z transparentů na podporu bronzového medailisty z olympiády v Riu. Jenže ve finále (od 17.47 na ČT Sport) už čeští fanoušci budou moct povzbuzovat jen duo Vít Přindiš, Ondřej Tunka.

Pokud by se jezdilo jen na výsledný čas, byl by Prskavec druhý. Jenže čtyři trestné sekundy ho sesunuly na devatenácté místo. „Byly to blbé šťouchy, o tom prvním jsem ani nevěděl. Přitom jsem měl pocit, že jedu dobře,“ litoval.

Dali do přípravy všechno

Vyřazení, které ho na vrcholné akci potkalo naposledy při mistrovství světa v Deep Creeku před třemi lety, nesl statečně. Po jízdě v zázemí českého týmu prohodil pár slov se svým tátou a zároveň trenérem.

„Oba víme, že jsme do toho dali všechno. Ne vždy to vyjde,“ krčil rameny. „Ještě jsem se nedostal na úroveň, abych jel finále pokaždé,“ přemítal už v civilu, kdy se chystal povzbuzovat své kamarády ve finále. „Je super, že tam Vítek s Ondrou jsou a doufám, že tu medaili přivezou,“ hlásil.

Prskavec tak aspoň má motivaci pro příští sezónu. Mistrovství Evropy se pojede na jeho domácí trati v pražské Troji, světové medaile se budou rozdávat v brazilském Riu. „Ale ještě mě čeká domácí nominace, to bude priorita,“ upozorňuje Prskavec, že účast v tříčlenné nominaci nebude mít příští rok předem jistou.

Reklama

Související témata: