Hlavní obsah

Kanoistům kraloval v Troji Estanguet, Ježek bronzový

Jirka G. NovákSport.cz

Žádného přemožitele nenašel na mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze-Troji Tony Estanguet z Francie. Dvojnásobný olympijský vítěz a poslední mistr Evropy po vítězství v kvalifikaci a semifinále kraloval bezpečně i finálovému závodu a konečně se tak dočkal i titulu mistra světa. Český kanoista Stanislav Ježek vybojoval bronz.

Foto: Petr Cihelka

Kanoista Stanislav Ježek vybojoval na MS ve vodním slalomu v Praze-Troji bronz.

Článek
Fotogalerie

Ježek skončil v semifinále šestý a byl jediným zástupcem české kanoistiky ve finále. Postup jen těsně unikl Janu Maškovi, jenž zaostal za posledním postupovým místem o pouhých 23 setin vteřiny za desátým Němcem Bettgem. Přitížil mu především dotek na brance číslo čtrnáct. "Můj cíl bylo finále, ale holt se to nepovedlo. Smůla," řekl Mašek.

Naprosto v semifinálové jízdě vyhořel zkušený Tomáš Indruch. Už v úvodu trati se jen taktak vyhnul překlopení a z nastalé nervozity kupil další chyby. Nakonec skončil až na 34. místě. "Zase mi nevyšla ta devátá branka, stejně jako v kvalifikaci. Trochu mě to rozhodilo a pak už se to se mnou vezlo. Ztratil jsem rytmus a nebylo to zkrátka ono," smutnil po semifinále.

Estanguet děkoval fanouškům

Ježek zajel ve finále skvělou jízdu a dlouho vedl průběžné pořadí. Na největší favority Martikána ze Slovenska a Estangueta to ale nakonec nestačilo. Estanguet potvrdil pozici jednoho z nejlepších singlistů světa a po závodě si pochvaloval i atmosféru pražského šampionátu. "Většinou se mi nedařilo překonat to prokletí světového zlata, ale tentokrát to vyšlo. A to i díky skvělému prostředí v Praze, děkuji skvělým českým fanouškům," prohlásil po závodě sympatický Francouz.

Výsledky finále C1 - muži:
1. Estanguet (Fr.) 207,70, 2. Martikán (SR) +1,31 (2 trestné vteřiny), 3. Ježek (ČR) +3,32 (2), 4. Pfanmöller (Něm.) +4,37 (4), 5. Labarelle (Fr.) +4,66 (2), 6. Bell (Austr.) +6,34.

Reklama