Hlavní obsah

Hilgertová: Český komentář na trati mne asi rozhodil

Zářila z reklamních plakátů jako hlavní lákadlo diváků na mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze-Troji. Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová byla dlouhá léta blyštivým drahokamem české vodácké výpravy a pravidelně sbírala medaile. Před domácím publikem však 37letá kajakářka získala "jen" stříbro v týmové soutěži a v individuálním závodě skončila až pátá.

Foto: Petr Cihelka

Štěpánka Hilgertová na MS ve vodním slalomu v Praze-Troji medaili nezískala, skončila pátá.

Článek

Bylo ve vašich silách zajet dnes lepší výsledek?

Určitě bylo, nebylo to zrovna ideální jízda a na tom výsledku se to projevilo. Myslím, že jsem na to dneska měla, škoda že jsem to nedokázala.

Kde myslíte, že jste udělala při finále největší chybu?

Byla to špatná koncentrace v druhé polovině tratě. Byly tam samozřejmě moje chyby, ale zapracovalo i domácí prostředí. Ten obrovský halas diváků byl super a hnal člověka dopředu. Ale u komentátorského stanoviště jsem nějak začala vnímat každé slovo komentátora a asi jsem trochu polevila v koncentraci. Protože ty chyby se projevily právě v tomhle úseku.

Vnímala jste hodně ten tlak domácího prostředí už na startu finále?

Já bych řekla, že ani ne. Cítila jsem se jako před každou finálovou jízdou na důležitém závodě. To byla spíš taková ta zdravá nervozita. Ale pak jsem se zkrátka nedokázala vyrovnat s tím českým hlasem na trati, který jsem spíš poslouchala než abych se věnovala jízdě.

V čem jsou silnější soupeřky, které dnes vybojovaly medaile?

Největší síla je tradičně na Slovensku a v Německu. Tentokrát byla jasně bezkonkurenční Jana Dukátová, což ukazovala už v kvalifikaci. Ale další medaile určitě byly k dosažení, o to víc mrzí že to nevyšlo.

Reklama

Související témata: