Hlavní obsah

Na MS rychlostních kanoistů postoupily všechny české lodě

Martin Doktor vyhrál svou rozjížďku na 500 metrů na mistrovství světa rychlostních kanoistů v Szegedu. Mezi osmi soupeři měl přitom i obhájce titulu a trojnásobného olympijského šampiona Andrease Dittmera, který však skončil až šestý. Do pátečního semifinále nicméně rovněž postoupil.

Foto: www.martindoktor.cz

Martin Doktor

Článek

V dopoledních rozjížďkách na kilometru prošel Doktor do semifinále z druhého místa, dvojnásobného olympijského vítěze z Atlanty 1996 porazil pouze Rus Maxim Opalev. Dittmer se blýskl nejlepším časem ve své jízdě, ale na kratší trati o několik hodin později se na něm už zřejmě podepsal tréninkový výpadek, neboť jej v posledních týdnech trápily problémy se zády.

Do semifinále na kilometru snadno prošla i Michala Mrůzková z poslední, třetí rozjížďky, k přímému postupu do finále jí na druhém místě scházela necelá sekunda. Na trati 500 metrů Mrůzková nastoupila s Janou Blahovou ve dvojkajaku a třetím místem si bezpečně pohlídaly postup.

Na kilometru pojedou semifinále i zbývající české lodě - deblkanoe Mario Ostrčil, Jakub Homolka, deblkajak Ondřej Horský, Tomáš Ježek, čtyřkajak Jiří Polívka, Jan Andrlík, Jan Souček, Pavel Holubář a čtyřkajak žen Anna Adamová, Jana Šebestová, Klára Ballová a Barbora Futerová.

Na pětistovce zvládli svůj úvodní start v Maďarsku také kajakář Filip Šváb, deblkajak Jan Štěrba, Svatopluk Baťka, deblkanoe Jiří Heller, Jan Břečka a podruhé během dne i ženský čtyřkajak.

V pátek jsou na programu semifinále na 1000 i 500 metrů se začátkem v 9:00.

Reklama