Hlavní obsah

Komise MOV naposledy navštívila Vancouver, z příprav ZOH je nadšena

VANCOUVER

Vancouver je na pořádání zimních olympijských her v příštím roce dobře připraven! Tak zní verdikt komise Mezinárodního olympijského výboru (MOV) pro hry 2010 zastoupená René Faselem, jenž je zároveň i prezidentem Mezinárodní hokejové federace. Komise strávila v dějišti příští olympiády a paralympiády úterý a středu a byla to už její devátá a údajně poslední inspekční návštěva.

Foto: ČTK/AP

René Fasel (uprostřed) s dalšími členy komise MOV ve Vancouveru

Článek

"Organizátoři ve Vancouveru a Whistleru jsou na olympijské hry 2010 dobře připraveni," pochvaloval si Fasel. Zástupci organizačního výboru her (VANOC) nás přesvědčili o tom, že sportovce i návštěvníky olympiády a paralympiády čekají úžasná prostředí. Z toho co jsme viděli, jsme velmi nadšeni a spokojeni," dodal.

Členové komise měli možnost na místě vidět, jak se projekty z papírových návrhů postupně mění v realitu. Navštívili většinu prostředí, kde se v únoru příštího roku budou svádět velké sportovní bitvy. Prezentovala se například UBC Thunderbird Arena pro hokej a sledge hokej, Richmond Oval pro závody v rychlobruslení,  nebo Hillcrest Curling Centre.

Postupně jim byly nastíněny také připravené služby pro diváky a zázemí pro sportovce, nebo technologie použité na některých sportovištích. Seznámili se také s olympijskou vesnicí, hlavními budovami pro světová média, nebo místem, kde bude zapálen olympijský oheň.

A Fasel jako ostatní členové komise neskrývali radost. "Sportoviště jsou výjimečná a nadšení všech lidí kolem od funkcionářů po dobrovolníky dává tušit, že tyhle hry budou mít velký úspěch," je přesvědčen šéf hokejové federace.

Od 30. října začne v Kanadě pouť olympijského ohně tradičně přivezeného z řeckých Atén. Během následujících dnů bude oheň putovat přes celé kanadské území  až dorazí 12. února do Vancouveru ke slavnostnímu zahájení olympijských her 2010.

Reklama