Hlavní obsah

Čepalovová se přihlásila do pěti olympijských závodů

MOSKVA

Náročný program si zvolila pro olympijské hry v Turíně ruská lyžařka Julia Čepalovová, která chce útočit na medaile v pěti ze šesti vypsaných disciplín. Po skončení her bude dvojnásobná olympijská vítězka, která v pátek oslavila devětadvacáté narozeniny, podle svého otce a trenéra zvažovat svou další budoucnost v bílé stopě.

Článek

Čepalovová poběží úvodní skiatlon, klasickou desítku, 30 km s hromadným startem a štafetu. "Vybere si také jeden ze sprinterských závodů," řekl Anatolij Čepalov na mistrovství Ruska, kde jeho dcera v sobotu podlehla ve skiatlonu o pouhé tři desetiny Jevgeniji Medveděvové.

Čepalovová v roce 2002 v Salt Lake City zvítězila ve sprintu a získala ještě stříbro a bronz. V Naganu vyhrála všestranná běžkyně závod na 30 km.

Po turínské olympiádě se velká soupeřka Kateřiny Neumannové a matka dvouleté Olesji bude rozhodovat, co dál. "Pokud zjistí, že už ji závody nebaví, tak skončí," uvedl otec Čepalov, jehož dcera je momentálně druhá ve Světovém poháru za Norkou Marit Björgenovou.

Reklama