Hlavní obsah

Planý poplach: Vasja Bajc u skokanů zřejmě nekončí

PRAHA

Konec spolupráce mezi Jakubem Jandou a trenérem Vasjou Bajcem nehrozí zdaleka tak vážně, jak o tom spekulovala německá televize ZDF v přenosu z SP skokanů v Zakopaném. Trenér Bajc si ponechává široký prostor pro jednání o prodloužení smlouvy, která mu končí po olympijských hrách v Turíně.

Článek

Vasja Bajc je s Jakubem Jandou svázaný mnohými pouty. Pohled do výsledkových listin světového poháru skokanů o nich dostatečně vypovídá. Každý trenér touží po mimořádných talentech. Ty mu dělají jméno. Ze dřeva ani geniální trenér vítěze nevytvoří. Při vší úctě k Bajcovi, kým by byl bez Jandy? A platí to také naopak. Janda pod Bajcovým vedením doskočil do absolutní světové špičky. Loni získal dvě medaile na mistrovství světa, na přelomu roku vyhrál prestižní Turné čtyř můstků. Patří k nejvážnějším favoritům na zisk olympijského zlata.

Chtějí ho udržet

"Před olympiádou je předčasné mluvit o mém dalším působení u českých skokanů," řekl Bajc. "Musíme si sednout s pány Kumpoštem a Škodou a všechno důkladně prodiskutovat. Existuje spousta problémů, které je nutné vyřešit," dodal Bajc, kterému na jaře končí smlouva. Na její prodloužení a novou kvalitu budou mít nepochybně vliv Jandovy výsledky v Turíně.

"S trenérem Bajcem jsme pochopitelně spokojení," řekl nám Leoš Škoda, vedoucí skokanského úseku lyžařského svazu. "V příštím týdnu máme s Vasjou Bajcem schůzku,  některé detaily jeho další práce doladíme,"dodal Škoda.

V souvislosti s výraznými úspěchy Bajce svaz jeho smlouvu už v minulosti upravoval. Leoš Škoda se netají přáním trenéra udržet, i když nikoli za každou cenu. "Pokud budou Bajcovy požadavky stát oběma nohama na zemi, existuje prostor pro další vylepšení jeho smlouvy," řekl Škoda.

Reklama