Hlavní obsah

Český tým bude v Turíně bez náhradníků

PRAHA

Česká hokejová reprezentace se bude na olympiádě v Turíně připravovat bez trojice povolených náhradníků. Mezinárodní hokejová federace se v minulých dnech dohodla se zástupci Mezinárodního olympijského výboru (IIHF), že hráči, kteří budou moci na olympiádě případně nahradit zraněné krajany, mohou s národními týmy trénovat přímo v dějišti turnaje.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český celek na olympiádě náhradníky nevyužije - ilustrační foto.

Článek

Budou však mít omezenou akreditaci a jejich pobyt v Itálii budou muset hradit národní federace ze svých zdrojů.

Češi podle slov svazového generálního sekretáře Martina Urbana nehodlají této možnosti využít. "Rozhodli jsme se, že náhradníky do Turína brát nebudeme. Vedle ubytování bychom se museli starat o jejich další program, zajišťovat jim vstupenky a další věci," řekl ve středu Urban.

Hlavním důvodem, proč kouč Alois Hadamczik o možnost neprojevil zájem, je ale fakt, že Češi kalkulují se skutečností, že trojici náhradníků před turnajem vůbec nezveřejní. IIHF přitom nedávno v jedné z tiskových zpráv uvedla, že tak národní svazy budou muset učinit 24 hodin před začátkem turnaje. "Nám to ale zatím oficiálně nikdo nesdělil. Trenéři proto zatím neplánují, že by tak učinili. Reagovali bychom až podle aktuální situace," uvedl Urban.

Hadamczik s asistenty Ondřejem Weissmannem a Mojmírem Trličíkem by se tak v případě zranění některého z hráčů rozhodovali na poslední chvíli. Za indisponovaného centra by například povolali středního útočníka podobného typu.

Reklama

Související témata: