Hlavní obsah

Česká výprava v Turíně se pomalu rozrůstá

TURÍN

Výprava českých sportovců v dějišti olympijských her v Turíně se pomalu rozrůstá. Vedle lyžařky Kateřiny Neumannové, která do dějiště XX. zimních her dorazila jako první již začátkem týdne, se v olympijských vesnicích ubytovávají i sáňkaři, zástupci severské kombinace a v neděli je doplní například běžci, kteří startovali na závodě SP v Davosu.

Článek

Na cestě do vesnice jsou také akrobatky Nikola Sudová se sestrou Šárkou, které v sobotu závodily ve Špindlerově Mlýně.

"Přiletí i kustodi hokejové reprezentace, kteří začnou v Turíně připravovat ubytování a další věci pro hokejisty," řekl šéf české mise František Dvořák. Ten však tráví nejvíce času v Sestriere, kde bude ubytována podstatná část lyžařské výpravy. "Snažíme se to tady oživit," uvedl Dvořák. Právě tato část olympijského zázemí je totiž zatím nejproblematičtější.

I proto zástupci Českého olympijského výboru osobně příliš nezkoušeli funkčnost turínské dopravy. "Podle lidí, kteří sem jezdí, zatím vše celkem funguje. Jízdní řády se sice ještě dolaďují, ale mělo by to být dobré," doufal šéf české mise.

Příznivé je i počasí. Před několika dny sice v Turíně i dalších centrech napadlo dost sněhu, v poslední době ale svítí slunce. "Už čtyři dny. Teď by sice z údolí měly přijít mraky, ale sjezdovky jsou připraveny výborně," přiblížil situaci Dvořák. Olympijské hry začnou v pátek 10. února.

Reklama

Související témata: