Hlavní obsah

Janda: Mám pětačtyřicet silných soupeřů

S novým účesem, blonďatým vyčesaným čírem vyrazil ve středu skokan na lyžích Jakub Janda do dějiště XX. zimních olympijských her. Lídr Světového poháru nestál už měsíc na stupních vítězů, před vrcholem sezóny si z toho ale hlavu nedělá. "Umístění v první třicítce je pořád paráda," říká český skokan v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Jakub Janda před odletem na zimní olympijské hry v Turíně

Článek

Změnil jste image, máte odbarveného kohouta. To kvůli olympiádě? Ani ne, řekl jsem si, že to chce změnu. Dělala mi to kadeřnice, kamarádka mojí přítelkyně. Ono to pod přilbou ale stejně nebude vidět.

Měsíc jste nebyl na stupních vítězů, neděsí vás to trochu? Vůbec ne, to je prostě sport. Kdo sleduje skoky, ten ví, že může vyhrát takřka kdokoliv a umístění v první třicítce je pořád paráda.

Jaké máte informace o olympijských můstcích a dějišti her? Zatím žádné, všechno uvidím až na místě.

Kdy jste skákal naposledy?Ve Willingenu, ale cítím se fyzicky v pohodě. Vím, na co se potřebuji soustředit v posledním tréninku. Forma se ukáže až při závodě.

Koho považujete za největší soupeře? Mám pětačtyřicet kvalitních soupeřů, ale v podstatě jich může být i padesát.

Cítíte velký rozdíl mezi olympiádou a závody Světového poháru?Olympiáda je jednou za čtyři roky, v tom je specifická. Jinak žádný.

Co budete dělat mezi závody na středním a velkém můstku? Zatím nemám program, ale na volné chvíle si vezu nějaké časopisy a notebook. Budu hodně surfovat po internetu.

Vezete si nějaké talismany? Vezu, jednoho modrého plyšáka, ale víc o nich neřeknu.

Reklama

Související témata: