Hlavní obsah

Zlomená hůlka Magála zlomila

PRAGELATO

Pral se v čelní skupině a deset kilometrů před cílem nedělního kombinovaného závodu na 30 kilometrů dokonce spolu s Lukášem Bauerem vedl. Ze spolupráce Jiřího Magála s Bauerem ale nakonec nic nebylo. Francouz Vittoz Magálovi zlomil při průjezdu stadiónem v Pragelatu hůlku a český lyžař z čela odpadl.

Článek

"Jsem dost naštvaný, protože ta zlomená hůlka mě hodně zbrzdila a rozhodila. Potom už jsem neměl šanci čelo dojet. Věděl jsem, že zase tolik neztratím, protože jsme měli dobře rozestavený servis a tušil jsem, že dostanu po pár stech metrech novou. Bylo mi ale jasné, že šance na lepší umístění je pryč, protože z konce skupinky se už dopředu nedostanu. Na to bylo hrozně málo času a přede mnou mnoho silných soupeřů. Takové věci se ve skiatlonu zkrátka stávají," kroutil hlavou nad svojí smůlou Jiří Magál. Hůlku mu zlomil Francouz Vincent Vittoz.

Magál jednu chvíli i vedl olympijský závod... "Vůbec jsem neuvažoval, že bych mohl vyhrát. Viděl jsem, že to chce Lukáš roztrhat. Nejsem dobrý sprinter, neměl bych v závěru šanci, ale chtěl jsem mu pomoci a vydržet vpředu co nejdéle. Mojí šancí bylo vysoké tempo. Řekl jsem mu, že v kopci za to vezmu a pojedu dopředu. Jenže jsem jel sám, tak jsem to zabalil. Nemělo by to šanci," prozradil svoje úmysly před závěrem závodu Magál.

Magál byl se svým výkonem v závodě vcelku spokojený. "Nejelo se mi špatně. Věřil jsem, že po tvrdé přípravě a ladění musí forma přijít. Skiatlon je ruleta, člověk může být třetí nebo šestnáctý a rozdíl je minimální. Dnes se držela silná skupina hodně pohromadě.

Reklama