Hlavní obsah

Šéf IIHF chce, aby Gretzky vysvětlil sázkařský skandál

TURÍN/TORONTO

Prezident Mezinárodní hokejové federace IIHF René Fasel požaduje, aby šéf kanadského olympijského týmu Wayne Gretzky v dějišti her vysvětlil svou roli v sázkařském skandálu. Do ilegálního tipování je zapletena manželka hokejové legendy Janet i kamarád a asistent Rick Tocchet, sám Gretzky však své přímé spojení s aférou popírá.

Článek

"Očekávám, že až sem přijede, odpoví na všechny otázky týkající se nelegálních sázek," řekl v pondělí Fasel na adresu Gretzkého, jenž by měl do dějiště turnaje dorazit dnes.

Ještě před odletem z Toronta předstoupil Gretzky před kanadské novináře; ti změřili, že odpovídal přesně čtyři a půl minuty. Otázky ohledně sázení své ženy a Toccheta, jenž byl jeho trenérským asistentem ve Phoenixu, prakticky nekomentoval.

Gretzky se soustředí na úspěch v Turíně

"Není na mně, abych o tom mluvil. Snažím se vám celou dobu vysvětlit, že do toho nejsem zapletený," řekl Gretzky. "Byl to těžký týden pro mou rodinu, teď se ale soustředím jen na úspěch v Turíně," dodal nejlepší hokejista historie. Kanaďané obhajují v Turíně zlato a jsou jedním ze soupeřů českého týmu v základní skupině.

Sázkařský skandál se provalil minulý týden, Tocchet až do vyšetření případu nebude vykonávat funkci asistenta ve Phoenixu. Gretzkého manželka Janet, jež údajně prosázela spoustu peněz na Super Bowl, není obviněna z trestného činu, bude však muset vypovídat před porotou.

Reklama