Hlavní obsah

Jágr na odplatu za malíček nemyslí

TURÍN

Ještě tomu není ani rok, kdy elitní hokejový útočník Jaromír Jágr při zápase na mistrovství světa v souboji s Německem utrpěl zlomeninu levého malíčku. Zranění mu přivodilo značné komplikace, jak v cestě za zlatým triumfem ve Vídni, tak později v přípravě. Ve středu česká reprezentace vyzve Německo znovu. A Jágr má být klíčovou postavou.

Článek

"Měl jsem smůlu, že mi jeden z mnoha nešetrných zákroků zlomil malíček," vzpomíná útočník na sekeru Stefana Schauera z vídeňské bitvy.

Dnes oslaví Jágr čtyřiatřicáté narozeniny. Že by ho v den jubilea čekala snadná bitva, si nemyslí. "S tím osekáváním je to pořád stejné, to se nemění," říká útočník z New York Rangers. "Když bude potřeba, tak se rozhodně o Jardu já nebo Filip Kuba či Marek Malík postaráme. Šli bychom mu na pomoc," slibuje obránce Pavel Kubina a jedním dechem doplňuje: "Ale on je Jarda dost velký. Umí se o sebe postarat."

Jak dopadne zápas ČR - Německo?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Českým hokejistům nahání mírné obavy skutečnost, že Němci jsou až na pět hráčů z NHL týden pohromadě a absolvovali řadu tréninků, ale i dva přípravné zápasy s Ruskem a Rakouskem.

"Osobně se domnívám, že zápas bude mnohem složitější, než si většina fanoušků v Česku myslí. Zatímco Němci se poměrně dlouho připravují v Evropě, tak nás čeká vlastně jediný trénink," připomíná Jágr. "Neznám soupisku a neumím odhadnout jejich sílu, ale jádro německého týmu se mohlo sehrát, v čemž může být jistá výhoda protivníka. V žádném případě není na místě Němce podceňovat," přemítá brankář Dominik Hašek.

I bez tréninku za vítězstvím

Klíčoví hráči si uvědomují, jak velký význam úspěšný vstup do turnaje má. "Je to první a hodně důležitý zápas pro další zápasy. Naším cílem je jednoznačně vítězství," burcuje Hašek. "Jistě je nepříjemné nemít k dispozici jediný trénink, ale hokejová kvalita by se měla projevit. Jsme dostatečně silní a zkušení," tvrdí útočník Václav Prospal.

Jágr pak vzkazuje fanouškům: "Jen myslete na to, že jsme se ve Vídni na vítězství hodně nadřeli." V květnu loňského roku český tým vyhrál 2:0. Stejný výsledek by dnes brali všichni..

Reklama