Hlavní obsah

Bajc: Jandys to musí zvládnout sám

PRAHA

Po nevydařeném závodě na středním můstku se odjel skokan na lyžích Jakub Janda připravovat k moři do Monte Carla. V nižší nadmořské výšce než v Pragelatu si chce česká olympijská naděje vyčistit hlavu a vrátit se bojovat o cenné kovy v závodě na velkém můstku. "Jandys to bude muset zvládnout sám," řekl v rozhovoru pro Sport.cz trenér Vasja Bajc.

Článek

Slovinský trenér byl na cestě, zastihli jsme jej u Antibes nedaleko Cannes. "Kluci jsou v pohodě, na místo dorazili včera. Jakub už na ně čekal. Včera jsme měli lehký trénink," popsal Bajc denní náplň skokanů.

Příprava u moře mezi dvěma závody byla v plánu už před olympijskými hrami. "Je to určitě vhodnější, než zůstat na olympiádě. Je lepší na ten shon zapomenout," uvedl trenér.

Nálada je už lepší

Vasja Bajc zavzpomínal i na závod na středním můstku. "Nálada je už lepší, ale třeba Maturovi se závod povedl. Jandys byl přemotivovaný, po zkušební kole cítil, že může udělat dobrý výsledek. Po špatném prvním kole byl zklamaný, ale dokázal se zvednout a posunout se ve druhém kole výš," řekl Bajc.

Jak dopadne Jakub Janda na velkém můstku?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Sobotní závod bude ale úplně něco jiného. "To nemá s malým můstkem nic společného. Jandys se umí vrátit, jak už dokázal na Turné čtyř můstků," upozornil kouč.

Třinácté místo bylo zklamáním, ještě ale není všem dnům konec. "Před olympiádou jsme si udělali plán. Výsledek do šestého místa bude super, do desítky nebude zklamáním. To ale nezáleží jenom na nás," uvědomuje si Bajc.

Tlak je obrovský

Soupeřů je na olympiádě mnoho a uspět chce každý. Tlak na závodníky je obrovský. "Jandys nikdy nebyl na olympiádě v podobném situaci a je to pro něj těžké. Musí to ale zvládnout sám," tvrdí slovinský trenér české skokanské jedničky.

Závod na velkém můstku startuje v pátek v 17:00 zkušebním kolem, po němž bude následovat kvalifikace. V sobotu pak proběhnou obě závodní kola.

Reklama