Hlavní obsah

Janda nabíral energii u mořských vln

ANTIBES

Tři dny strávil skokan na lyžích Jakub Janda mimo olympijské dění. Po třináctém místu na středním můstku v Pragelatu odjel na plánovaný pobyt do Francie a u mořských vln v Antibes nabíral energii na sobotní soutěž na velkém můstku, na kterém by mohl opět patřit k adeptům na medaili.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Jakub Janda odjel zapomenout na neúspěch na středním můstku na francouzskou Riviéru.

Článek

S Jandou byl celou dobu nedaleko festivalového Cannes i Jan Matura. Později dorazil trenér Vasja Bajc, který jeden den zasvětil lyžování, a ostatní členové reprezentace. Ve větrném dvanáctistupňovém teplu se procházeli po pláži, jezdili po kolonádě na kolečkových bruslích a chodili do posilovny.

Na olympiádu se skokani dívali v televizi; sledovali třeba sjezd, při kterém bylo minus osm stupňů. "Tady to je prostě něco neskutečného. Žádný stres, žádný nervy. Připadám si fakt jako na dovolený. Klídek a pohoda," řekl dnes Janda Českému rozhlasu. "V olympijské vesnici je shon, tady nikdo neruší," dodal skokan a vychutnával si procházky po písečné pláži či oběd na terase.

"Je to lepší než zůstat na olympiádě. Kluci si oddechnou a zapomenou na chaos," vysvětloval Bajc několikrát důvod pobytu v místě vzdáleném 330 kilometrů od olympijské vesnice v Sestriere. Dalším byl fakt, že si reprezentanti loni v létě vyzkoušeli model, kdy přijeli na trénink ve vysokohorském prostředí od moře, měli pak dobrý pocit a dařilo se jim. Toho chtějí využít i na olympiádě, jelikož v Pragelatu leží můstky v nadmořské výšce okolo 1500 metrů.

Skokani si zahráli plážový volejbal, na písku zkusili i fotbal. Janda po vypětí a stresu, který nezvládl na středním můstku, vypadal zase uvolněně. "Teď mám hlavu čistou, na skoky vůbec nemyslím, alespoň v tuto chvíli," souhlasil Janda.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články