Hlavní obsah

Zraněný Valenta netrénoval

Obhájce olympijského zlata v akrobatickém lyžování skokan Aleš Valenta vynechal čtvrteční trénink. Deštěm zkrápěný sníh v Sauze d'Oulx by mu vzhledem k problémům s nataženým vnitřním úponem v pravém koleni mohl ještě víc ublížit.

Článek

"Dal jsem na doporučení fyzioterapeuta Pavla Koláře, který mě ve středu večer důkladně prohlédl a řekl mi, abych čtvrteční trénink neabsolvoval. Koleno stále bolí, takže jsem místo tréninku prováděl rehabilitační cvičení, zaměřená na zpevnění postranních vazů. Absolvuji také elektroléčbu a laserové ozařování. Věřím, že si dá koleno říct a v pátek budu moci trénovat. Pondělní kvalifikaci chci určitě absolvovat," řekl Valenta.

Koleno trápí Valentu od tréninku na závod Světového poháru ve Špindlerově Mlýně. Začátkem února se po třech letech pokusil o trojné salto s pěti vruty, ale špatně dopadl. V Sauze d'Oulx si zranění po trojném saltu se čtyřmi vruty obnovil.

Kvalifikace závodu, v kterém by Valenta měl obhajovat zlato z minulých her, je na programu v pondělí 20. února a finále o tři dny později.

Reklama