Hlavní obsah

Kombinační sjezd žen se pojede až v sobotu

Sjezd žen do kombinace se v pátek na olympijských hrách neuskuteční. Kvůli silnému větru byla úvodní část kombinace zrušena a přeložena na sobotu, dalším možným termínem je úterý. V pátek by se nicméně měla jet obě kola slalomu, jež mají začátky v 17:00 a 19:30.

Článek

Po silném sněžení v noci na dnešek nejprve pořadatelé trať sjezdu o 500 metrů zkrátili a poté ještě o hodinu a čtvrt odložili start. Z pětačtyřicetiletého startovního pole jízdu absolvovala jen Chorvatka s číslem jedna Nika Fleissová, která upadla zřejmě i kvůli silnému poryvu větru, ale nakonec i bez hůlky dojela do cíle. Ředitel závodu Atle Skaardal zareagoval na zhoršené podmínky tím, že nařídil závod zrušit.

Startu se tak nedočkaly ani tři české reprezentantky Šárka Záhrobská, Lucie Hrstková a Petra Zakouřilová, které zahájí boj do kombinace svou silnější disciplínou slalomem. Zlatou olympijskou medaili bude v kombinaci obhajovat Chorvatka Janica Kosteličová, která měla v úvodu her zdravotní potíže a vynechala sjezd. Dnes však svou účast potvrdila.

Reklama