Hlavní obsah

Hokejisté jsou kompletní, do Turína dorazili i Salfický a Kotalík

TURÍN

Česká hokejová reprezentace je na olympijských hrách v Turíně opět kompletní a kouč Alois Hadamczik má k dispozici třiadvacet hráčů. V pátek z týmu vypadli zranění brankář Dominik Hašek a útočník Patrik Eliáš, na sobotním tréninku však již nechyběli jejich náhradníci Dušan Salfický a Aleš Kotalík.

Článek

Oba na led haly Palasport, kde Česko dnes večer nastoupí proti Finsku, nastoupili se zpožděním, až jako poslední. Salfický i Kotalík sice do Turína letěli z Prahy, ale jejich příjezd provázely podobné komplikace jako v případě řady hráčů ze zámoří.

Nezatoulala se jim sice zavazadla, ale kvůli nepřízni počasí přistáli v Miláně se zpožděním. Poté přes hodinu čekali na svou výstroj v letištní hale a cestu autem do Turína jim pak komplikovala mlha.

Mlha ustala až před Turínem

"Ta přestala až asi patnáct kilometrů před Turínem. Mohli jsme jet tak čtyřicet padesát," řekl novinářům Salfický, který se ujal řízení. Přidělená řidička totiž celý den pendlovala mezi oběma městy v nepříjemném počasí a vozila rodinné příslušníky hokejistů. "Poprosila nás, jestli bychom to nevzali. V Turíně už ale opět jela ona," prohlásil Salfický.

Další potíže čekaly české hráče v olympijské vesnici. Přestože byl jejich příjezd dopředu avizovaný, v akreditačním centru nikdo nebyl. "Do vesnice je tak pustili jen na pas s tím, že se vše vyřeší dnes dopoledne," řekl generální manažer týmu Zbyněk Kusý.

Salfický i Kotalík se tak dostali do postelí až kolem půl třetí ráno. "A v šest jsem se probudil. Myslel jsem, že až přijedeme, tak padnu a budou mě muset ráno budit. Nemohl jsem pak ale usnout a sledoval jsem hodinky," kroutil hlavou Salfický.

Kotalík bojuje s aklimatizací

Kotalík na tom byl podobně. Stále totiž trochu bojuje s aklimatizací po nedávném příjezdu ze zámoří. "Uvidíme, jak se budu dál cítit," řekl Kotalík, který se ubytoval na pokoji se svým loňským libereckým spoluhráčem Milanem Hniličkou. Salfický bydlí s Rostislavem Oleszem.

Ani to ale nebyl konec všem problémům. Ráno se podařilo vyřešit administrativní náležitosti u Kotalíka, jenže jméno Salfického organizátoři v počítači nenašli. "A potom už nás nepustili zpět do vesnice a k autobusu, který jel s týmem na trénink. Řekli nám, ať si vezmeme taxi," uvedl Kusý. Nakonec je do Palasportu přepravily sponzorské vozy, které mají hokejisté na olympiádě k dispozici.

Kotalík se na ledě objevil ještě bez své letošní výstroje. Ta je totiž teprve na cestě ze Spojených států. "Musel jsem si většinu půjčit od kamarádů, kterým jsem to v minulosti ze zámoří přivezl. Není to ideální, ale potřeboval jsem se rozjezdit a zpotit. Doufám, že do večera vše dorazí," přál si útočník Buffala, jehož věci by měl do Itálie přivézt jeho známý, momentálně cestující do Evropy. I proto by měl útočník dnešní duel proti Finsku sledovat zatím jen v civilu.

Reklama