Hlavní obsah

Čeští olympionici v akci - 12. den

PRAHA

Zápas pravdy čeká ve středu na olympijských hrách české hokejisty. Nelítostný vyřazovací systém oddělí ve čtvrtfinále úspěšné adepty na medaili od těch zklamaných. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika se postaví zatím suverénním Slovákům, kteří ve skupině B neztratili ani jeden zápas.

Článek

Sjezdařská výprava má nejvýraznější vyhlídky na přední umístění v ženském slalomu, Šárka Záhrobská dokázala loni v této disciplíně získat na mistrovství světa bronz. V Sestriere ale bude pro jednadvacetiletou závodnici po dosavadním průběhu sezóny úspěchem zřejmě jakékoli umístění v elitní desítce.

Zimní olympijské hry každý den on-line
Průběh 12. dne her sledujte zde.

Do branek se Záhrobská nejspíš spustí na nových lyžích. "Závodní jsem tady zničila a ty v kombinaci nejely tak dobře," uvedla Záhrobská, která v této sezóně Světového poháru skončila dvakrát osmá, ve Špindlerově Mlýně a v Záhřebu. Startovat budou i Lucie Hrstková, Eva Kurfürstová a Petra Zakouřilová.

Rychlobruslařku na krátké dráze Kateřinu Novotnou čeká rozjížďka závodu na kilometrové trati, zato Martina Sáblíková bude na "dlouhém" oválu na patnáctistovce chybět. Juniorská světová rekordmanka má stále svalové problémy, které jí nedovolují naplno trénovat. Trenér Petr Novák ji proto ze středeční soutěže odhlásil a vlajkonoška české výpravy se soustředí na sobotní závod na 5000 metrů, v němž má medailové ambice.

Běžci na lyžích absolvují individuální sprinty, na startu budou i Martin Koukal, Dušan Kožíšek a Eva Nývltová. Medaile se budou udělovat také za závod snowboardistů v paralelním obřím slalomu a akrobatické skoky žen, v curlingových turnajích se rozhodne o finalistech.

Středeční program ZOH - čeští sportovci
Běh na lyžích
10:00, ženy - sprint (Nývltová)
10:30, muži - sprint (Koukal, Kožíšek)
Sjezdové lyžování
14:45, ženy - slalom (1. kolo - Záhrobská, Hrstková, Kurfürstová, Zakouřilová)
17:45, ženy - slalom (2. kolo)
Lední hokej mužů
21:30, čtvrtfinále Česko - Slovensko (další zápasy: 16:30 Švýcarsko - Švédsko, 17:30 Finsko - USA, 20:30 Rusko - Kanada)
Rychlobruslení na krátké dráze
19:30 - 19:58, ženy - 1000 m (1.-8. rozjížďka - Novotná)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články