Hlavní obsah

Hokejisté uspěli, hráli jako tým

TURÍN

Mnozí nad nimi už lámali hůl, oni však znovu dokázali, že jsou generací vítězů. Klíčový souboj olympiády, který odděluje úspěch od propadáku, čeští hokejisté ve středu zvládli. Rázem jsou zapomenuty bezkrevné výkony v základní skupině, medailový sen se nerozplynul.

Článek

Góly stříleli hráči, kteří zůstávali trochu za očekáváním. Výkony Martina Ručinského fanoušci podrobovali zdrcující kritice, zkušený forvard však zabral v okamžiku, kdy bylo třeba. "S prvními pěti zápasy jsem nemohl být spokojený já, ani tým. Neměli jsme jiskru a šťávu, ale teď jsme konečně makali na sto procent. Hráli jsme jako tým," řekl Ručinský.

Český tým dokonce v cestě za postupem vyměnil tradičně úspěšné bílé dresy. "Už jsme měli všechno možné. V červených jsme dlouho nehráli, v bílých nám štěstí nepřálo. Třeba to pomohlo," pokrčil rameny v televizním rozhovoru zkušený útočník New Yorku Rangers.

Hadamczikův tým zvedl minulý duel s Kanadou, může dál snít o medaili. "Jsem rád, že jsem v téhle generaci. V zápase s Kanadou jsme si řekli, že chceme se dostat do pohody, chtěli jsme se chytit třeba jednou dobrou třetinou. Potřebovali jsme na něčem stavět. Začali jsme táhnout za jeden provaz, hráli jsme jako jeden muž," dodal.

Reklama

Související témata: