Hlavní obsah

Slováci klíčový zápas nezvládli, Češi hráli s rozumem

BRATISLAVA

Na slovenské hokejisty padl útlum na olympijském turnaji v nejméně vhodném čase, když se ve čtvrtfinále proti Čechům nedokázali dostat do tempa, píše čtvrteční slovenský tisk. Češi hráli s rozumem a efektivně, soupeře po většinu zápasu nepouštěli do vážnějších šancí. Klíčové utkání na turnaji Slováci nezvládli, a tak po prohře 1:3 balí kufry, dodávají listy.

Článek

"Jedna prohra a konec. Sen o medaili z olympijských her dosnili hokejisté Slovenska ve čtvrtfinále. Po prohře 1:3 s Českem budou dnes v Turínu už pouze shánět suvenýry. Už žádný trénink, žádná příprava na další zápas. Po pěti výhrách v sérii klíčový duel nezvládli," napsala Pravda.

Deník uvedl, že slovenským hráčům nevyšly zejména první dvě třetiny a probudil je až gól Mariána Gáboríka v závěrečném dějství. Ani ten ale nakonec na zvrat nestačil a Češi gólem do prázdné branky svůj triumf ještě pojistili.

"Utkání nabídlo typický obraz vzájemných soupeření z vrcholných turnajů. Pohyblivější Češi rozumnou a efektivní hrou nepustili Slováky do tempa," dodává Pravda.

Podle Sme působili slovenští hokejisté až příliš opatrným dojmem, málo stříleli a nechali vyniknout svého brankáře Petra Budaje. Slovákům se nedařilo ani v přesilovkách, když jen stěží procházeli přes českou obrannou hráz.

Internetový server hokej.sk připomněl, že spanilá jízda olympijským turnajem skončila na české překážce. Slovákům prý dělala potíže obranná hra Čechů a selhávali také při přechodu středním pásmem.

Reklama

Související témata: