Hlavní obsah

Nepomohli jsme si navzájem, litoval Tomáš Kaberle

Sedmigólový debakl utrpěli čeští hokejisté v semifinále olympijského turnaje se Švédskem. Hlavně díky tragickým chybám v obraně prohrávala Hadamczikova družina v polovině utkání 1:5. "Druhou polovinu už jsme odehráli mnohem lépe, ale neměli jsme tolik síly, abychom se vrátili do zápasu," říká v rozhovoru pro Právo obránce Tomáš Kaberle.

Článek

Semifinálový zápas olympijského turnaje český tým zcela nezvládl. Proč?První polovinu jsme se hlavně v obraně trápili. Špatně jsme obsazovali soupeře už od středního pásma a Švédové strašně lehce pronikali do naší třetiny. Navíc jsme jim nechávali hodně volnosti. Prostoru pro střelbu měli až příliš. A to se pak soupeř těžko brání. Navíc nás srazili rychlým gólem.

Ale na ten jste ještě dokázali rychle odpovědět.Byla velká škoda, že hned vzápětí Petr Čajánek nedal šanci, kterou měl. Na to se ale nehraje. V takových zápasech musíme hrát lépe zezadu. Se Slovenskem a dvě třetiny s Kanadou jsme tak hráli, přineslo nám to úspěch. Teď jsme od toho ustoupili. Druhou polovinu už jsme odehráli mnohem lépe, ale neměli jsme tolik síly, abychom se vrátili do zápasu.

Proč po souboji se Slovenskem chyběla v defenzivě disciplína?Každý tým hraje jinak a Švédsko je bez přehánění jedním z nejlepších týmů na turnaji. V první polovině nás rozložili, byli jsme hodně roztahaní, v naší hře byly díry. Z toho vznikalo tolik šancí pro soupeře. Prostě jsme je nedokázali ubránit.

Nebyl problém s nasazováním útoků do hry. Na nejlepší švédskou řadu chodili na české straně hodně ofenzivní hráči.Švédové byli těmi, kteří mohli střídat jako druzí. Ale hlavně každá lajna dobře ví, proti komu stojí. Nezbývá nám než uznat, že nás Švédové přehráli. Vyhráli zaslouženě.

Útočníci vám na rozdíl od čtvrtfinále moc nepomohli.Těžko říct. Nemůžeme to házet jeden na druhého. Nepomohli jsme si navzájem. Byli jsme hodně rozlítání, nevraceli jsme se.

Byli Švédové na zápas lépe připravení?Na takové utkání se každý připravuje naplno. Chyby budeme hledat až po turnaji. V sobotu hrajeme znovu. Když budeme mít sklopené hlavy, tak s tím nic neuděláme. Musíme vyhrát. Bylo by potěšující mít bronz.

Nebude po takové prohře v semifinále chybět do utkání o třetí místo motivace?Určitě bude, protože jsme přijeli s cílem turnaj vyhrát. Ale jsme tady od toho, abychom nějakou medaili přivezli, a když už to nemůže být zlatá, tak chceme alespoň bronzovou. Jen do toho musíme dát více bez ohledu na soupeře a hrát od první minuty.

Reklama

Související témata: