Hlavní obsah

Indický sáňkař pojede na olympiádu díky sbírce Nejvyššího soudu

Indický sáňkař Šiva Kešavan se už pomalu smiřoval s tím, že kvůli rozbitým saním přijde o olympiádu ve Vancouveru. Nakonec se ale dočkal nečekané pomoci, když pětice právníků Nejvyššího soudu v Dillí mezi sebou vybrala 450.000 rupií (asi 185 tisíc korun) na nové saně.

Foto: Andy Clark, Reuters

Sáňkař v ledovém korytu

Článek

Osmadvacetiletému Kešavanovi se saně rozbily pár dní před odjezdem na jeho čtvrtou olympiádu. "Když jsem o tom slyšel, zašel jsem za několika kolegy a ti hned vyndali šekové knížky. Myslím, že to je pěkné gesto," řekl listu The Times of India právník Gopal Sankaranarajanan. "Osobně Keševana neznám, ale když toho tolik obětoval, tak jsme se mu rozhodli pomoci," přidal Abhišek Singhvi.

Sáňkař byl jejich gestem dojatý. "Jsem velmi poctěn, že se mi rozhodli pomoci. Doufám, že na mě budou moci být pyšní," uvedl.

Kešavan poprvé startoval na olympiádě v Naganu a před čtyřmi lety v Turíně obsadil 25. příčku. "Ve Vancouveru medaili asi nevyhraju, ale těší mě, že jsem pomohl mladé generaci, která bude chtít Indii reprezentovat na zimní olympiádě," prohlásil.

Reklama