Hlavní obsah

České soupravy sklízí obdiv i smích

VANCOUVER

Záměr zástupců Českého olympijské výboru, aby byli sportovci v novém oblečení nezaměnitelní, se povedl dokonale. Díky designu svých nástupních oděvů se česká výprava dostala na stránky zahraničního tisku ještě před začátkem soutěží. Dojmy byly ale spíše rozpačité.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Krasobruslař Tomáš Verner (uprostřed) na přehlídce oblečení pro českého olympijské reprezentanty ve Vancouveru.

Článek

„Z maskovacího outfitu Čechů měli někteří pozorovatelé v tiskovém středku migrénu,“ psal deník Vancouver Sun s tím, že srovnatelné byly snad už jen kašmírové kalhoty reprezentantů Ázerbájdžánu a tradiční krátké bermudy výpravy Bermud. „Ale s oděvem Čechů inspirovaným 3D obrázky nemohli soutěžit,“ dodal. Jaromírem Jágrem vedená skupinka zaujala i zpravodaje agentury Reuters, který vzor kalhot označil za výstřední.

Zástupci ČOV si ale oblečení od firmy Alpine Pro nemůžou vynachválit. „Myslím, že první pomyslnou medaili ve Vancouveru už máme díky našemu oblečení. Všude budíme pozornost a je vidět, že se povedlo,“ je přesvědčen předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

Na tvorbě oblečení v netradičně využitých barvách trikolóry se podíleli i někteří sportovci včetně krasobruslaře Tomáše Vernera či bývalé lyžařské šampiónky Kateřiny Neumannové. V minulosti českou výpravu oblékala firma Adidas.

Reklama