Hlavní obsah

Prezident MOV Rogge: Sáblíková může být královnou celých her

Martina Sáblíková je královnou rychlobruslení a může se stát královnou celých olympijských her. Prohlásil to prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge, který osobně v Richmondu sledoval úspěšný boj české reprezentantky o druhé zlato.

Foto: Jim Young, ČTK/AP

Bývalý prezident Mezinárodního olympijského výboru Juan Antonio Samaranch (vlevo) a současný Jacques Rogge

Článek

Sáblíková jej získala po boji na pětikilometrové trati a přiveze si z Vancouveru společně se zlatem na 3000 a bronzem na 1500 metrů tři medaile. Lepší než česká rychlobruslařka je co do počtu cenných kovů jen německá biatlonistka Magdalena Neunerová, stejnou bilanci jako Sáblíková má norská běžkyně na lyžích Marit Björgenová.

"Je to definitivně královna bruslení. Jestli se stane skutečně královnou celých her, to se ještě uvidí. Ale má elegantní styl bez nějakých známek vysokého úsilí," aplaudoval v hale Rogge. "Jede tak lehce, nenuceně, vyhrává snadno. Má tři medaile. Tomu říkám představení," vyjadřoval poklony, k nimž se Rogge příliš často neuchyluje.

Sáblíková už žádnou medaili do sbírky nepřidá, neboť závod na 5000 metrů byl jejím posledním. Česká republika nemá dostatek rychlobruslařů do týmového závodu.

Reklama

Související témata: