Hlavní obsah

Osloví Sparta také Vrbu? Třaskavý přesun není holou utopií

Praha

Kurzy jsou vypsány, ruleta o místo nového trenéra fotbalové Sparty se roztáčí. Letenské v sobotu v Opavě povede Michal Horňák. Má prozatímní mandát, což nevylučuje, že by si mohl říci o delší šanci. Vedení nicméně hledá novou tvář. Ale kdo ví, třeba úplně nová nebude. A třeba také již v minulosti se Spartou jednala...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzeň Pavel Vrba by na Spartě určitě razil nové pořádky...

Článek

Viktoria si bere ze Sparty hráče, tak proč by si klub v nouzi naopak nemohl vzít trenéra z Plzně? Pokud by volba padla na plzeňského Pavla Vrbu, šlo by po všech stránkách o třaskavý přesun.

Sparta již jednou v současnosti nejúspěšnějšího domácího kouče oslovila. Vrba ji odmítl a raději se vrátil zpátky do Plzně. Podstatné však je, že se obě strany rozešly korektně bez jakéhokoliv osočování.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba zdraví fanoušky po zisku mistrovského titulu.

Fanoušci Sparty by dost možná příchod trenéra velkého rivala posledních sezon kousali těžce. Jenže Křetínský a spol. už po marném kolotoči neustálých změn potřebují trefit bingo. A výsledky za Vrbou stojí.

V Plzni má výstupní klauzuli

„Sparta zatím Vrbu neoslovila," říká zdroj z fotbalového zákulisí.

Pikantní přesun nicméně není utopií. Bývalý kouč české reprezentace má ve Viktorce výstupní klauzuli. Případnému jednání by se nejspíš nebránil.

K jednání samozřejmě nemusí vůbec dojít z prostého důvodu, že se Sparta zkrátka rozhodne pro někoho jiného. A Vrba pro ni zřejmě aktuálně jedničkou opravdu není.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Śéf Sparty Daniel Křetínský řeší další klíčovou volbu...

Hned po odvolání Zdeňka Ščasného se začalo logicky spekulovat o Václavu Jílkovi z Olomouce a Martinu Haškovi z Bohemians, oba už na Letné působili.

Od února je navíc volný Ivan Hašek, sparťanská legenda. Zamlouvá se údajně sportovnímu řediteli Tomáši Rosickému, ne tak šéfovi klubu. Křetínský by prý na lavičku nejraději přivedl progresivního cizince.

Myslíte, že by byl Pavel Vrba pro Spartu ideální volbou?
ano
14,9 %
ne
85,1 %
Celkem hlasovalo 2667 čtenářů.

Reklama

Související témata: