Hlavní obsah

Konec Ščasného ve Spartě! Po blamáži se mužstva ujal Horňák

Aktualizováno

Reakce, která musela přijít. Vedení fotbalové Sparty odvolalo po ostudné porážce 0:3 v pohárovém utkání se Slavií trenéra Zdeňka Ščasného. Letenským už ve zbytku sezony zbývá jediný cíl, udržet aspoň třetí místo v lize. V sobotu v Opavě mužstvo povede asistent Michal Horňák.

Foto: Sport.cz s Právo

Zdeněk Ščasný (vlevo) a Michal Horňák

Článek

Čtyři dny hrůzy nezůstaly bez odezvy. Sparta už zase v rozehrané sezoně mění trenéra.

„Situace po zápasech s Karvinou a na Slavii byla taková, že jsme museli udělat okamžité rozhodnutí. Dospěli jsme k tomu, že odvoláme trenéra, protože výsledky a předvedená hra byly velmi špatné," vysvětluje na klubovém webu generální ředitel František Čupr. „Budeme nyní zvažovat varianty obsazení pozice hlavního trenéra. Uvidíme, zda ho přivedeme ještě v průběhu nadstavbové části ligy, nebo až před nadcházející sezonou," avizuje.

Vedení o odvolání Zdeňka Ščasného rozhodlo ještě v noci po derby. Už v sobotu v posledním utkání základní části ligové soutěže povede mužstvo z lavičky dosavadní asistent Michal Horňák společně s kolegy ze stávajícího realizačního týmu.

Ščasného tak prozatím střídá internacionál, který jako hráč získal v rudém dresu 10 titulů. Další kroky bude klub směrem ke svým fanouškům a veřejnosti komunikovat ve chvíli, kdy dojde k finálním závěrům.

Pohárový zápas se Slavií jsme nezvládli psychicky, přiznává trenér Sparty Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

„Chtěl bych Zdeňkovi poděkovat za jeho práci, vím, jak moc chtěl být s klubem úspěšný. Jako klub neprocházíme jednoduchým obdobím a pro něj jako pro trenéra to nebylo snadné. Každopádně tým teď musí ukázat diametrálně odlišné výkony než v posledních dvou zápasech," zdůrazňuje sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Horňák byl pověřen vedením mužstva na čtvrtečním tréninku. Vedení klubu oznámilo odvolání kouče hráčům před dopolední tréninkovou jednotkou.

Ščasný vedl Spartu od loňského srpna, kdy po nečekaném vyřazení ve druhém předkole Evropské ligy se Suboticou nahradil odvolaného Pavla Hapala. Tým poté sice prožil nepovedený podzim, ale do jara vstoupil sérií šesti vítězství. Po ní však Letenští vyhráli jen jeden z posledních čtyř zápasů a naposledy ve středu prohráli v semifinále poháru 0:3 se Slavií.

Pomůže Spartě výměna na trenérském postu?
ano, mužstvo dostane nový impulz
12,7 %
ne, problémy Sparty netkví v trenérovi Ščasném
87,3 %
Celkem hlasovalo 8304 čtenářů.

Reklama

Související témata: