Hlavní obsah

Zastaví Chotěbuz rychlík jménem Brémy?

Werder má v poslední době opravdu úžasnou formu; vyhrává doma i venku, moc neinkasuje a navíc střílí obrovské množství branek. Dnes má velice dobrou šanci tuto sérii prodloužit doma s Chotěbuzí.

Článek

Brémy získaly v devíti kolech devatenáct bodů, když dokázali vstřelit už neuvěřitelných 27 branek, což je suverénně nejvíc ze všech účastníků bundesligy. Tuto bilanci si vylepšily i v minulém kole, když vstřelily šest branek v Mohuči a po výsledku 1:6 si na své konto připsaly další tři body. V týdnu uštědřily další lekci Levski Sofii, když zvítězily na jejím hřišti v rámci Ligy mistrů zvítězily 0:3. "Naši fanoušci jsou momentálně jistě velmi spokojeni, ale musíme pracovat takto i nadále, aby to vydrželo," řekl trenér mužstva Thomas Schaaf. Otazník startu dnes visí nad záložníkem Torstenem Fringsem, který si přivodil lehčí zranění v zápase s Levski Sofia. "Torsten je velmi fyzicky odolný a jsem si jistý, že proti Chotěbuzi nastoupí," konstatoval Schaaf. Určitě ale nenastoupí Patrick Owomoyela, Daniel Jensen, Mohamed Zidan a Tim Borowski, zatímco Christian Schulz a Ivan Klasnič by na hřišti neměli chybět.

Chotěbuz je letos možná až překvapivě moc vysoko v tabulce. Momentální šesté místo je sice pěkné, ale vyrovnanost bundesligy je velká a každá ztráta může znamenat propad hned o několik příček. Poslední dobou se jí ale velmi daří; před čtrnácti dny zvítězila v Achenu a minulý týden uspěla i doma s Herthou. Dnes ale vstupuje do zápasu s Brémami v roli jasného outsidera. "Brémy jsou velkým favoritem, ale my nechceme určitě odjet s výpraskem. Doufám, že sehraje dobrý zápas," přeje si Petrik Sander, trenér Chotěbuze. Ten bude mít dnes k dispozici Vragela da Silva, který se vrací do sestavy po svalovém zranění.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Thomase Schaafa v prvním poločase vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.55. Myslíte si, že Chotěbuz neodjede ze Weser stadionu s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs je 3.72.

Reklama