Hlavní obsah

Napraví Lyon minulé zaváhání?

Poprvé v letošní sezoně poznal Lyon hořkost porážky, když prohrál minulý týden nejtěsnějším možným výsledkem na hřišti Rennes. Zpět na vítěznou vlnu chce už dnes na svém stadionu, kde hostí nováčka z Valenciennes.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Lyon letos pokračuje ve své suverenitě v zemi galského kohouta. Jeho 31 bodů po dvanácti kolech ho drží s velkým přehledem na první příčce. Kromě už zmiňovaného klopýtnutí v minulém kole, zaznamenal jedinou ztrátu hned ve druhém letošním utkání doma s Toulouse a díky tomu si už vypracoval devítibodový náskok na druhé Nancy. "Určitě jsme nechtěli minulý týden prohrát, ale myslím si, že nám tato porážka do budoucna jenom pomůže," reagoval na nečekané zaváhání bývalý kouč Liverpoolu nyní ve službách Lyonu Gérard Houllier. "Možná je to lepší. Nikde se nebude psát o naší sérii a tlak nebude tak obrovský" řekl Govou. Navíc jsme spadli tvrdě na zem a budeme zase makat naplno. V prvním poločase proti Rennes tomu tak nebylo," přidal na adresu porážky s Rennes záložník Sidney Govou. Francouzský trenér se dnes bude muset obejít bez kapitána svého výběru Juninha, který dostal trest za vyloučení v minulém zápase; v základní sestavě ho nahradí Kim Kallstrom. Zpět se vrací po vypršeném trestu brazilský stoper Cris.

S jistotou si mužstvo Valenciennes zajistilo v loňském ročníku postup do elitní soutěže. V té si prozatím jakožto nováček nevede moc špatně, když získalo během dvanácti kol 14 bodů. Jeho síla je ale především na domácím hřišti, kde jich získalo celých 13. Naopak venku patří svěřenci trenéra Antoine Kombouareho jednoznačně k nejhorším celkům, jelikož bodovali pouze v prvním kole na hřišti Auxerre. Tři zápasy kvůli zraněnému kolenu chyběl mužstvu útočník Steve Savidan, ale proti Lyonu je připraven nastoupit. Zatímco viróza trápí Maxence Flacheze a Patrick Paauwe má karetní trest.

Papírovým favoritem utkání je domácí Lyon, na který si můžete vsadit s kursem 1.20. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 4.75. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na hosty, jejichž výhra je oceněna kursem 17.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama