Hlavní obsah

Carolina hraje na ledě Islanders ráda

, 22. listopadu 2006

V NHL dnes na některé z kluzišť k soutěžnímu utkání nevyjedou pouze dvě mužstva. Několik týmů čeká druhé utkání ve dvou dnech. Calgary se vrací domů a touží po zisku bodů proti Chicagu. Anaheim se po pohodové výhře naopak vydá ven, aby potvrdil psychickou výhodu v zápase na ledě Colorada. Carolina zůstává i dnes v New Yorku.

Článek

New York Islanders zaostávají za městským rivalem v tabulce především kvůli menšímu počtu odehraných zápasů. Další brzdou jsou pro ně domácí zápasy, v nichž v listopadu ještě nebodovali. Nyní se vrací na vlastní led po více než dvou týdnech a prvotním úkolem bude vstřelit více než jeden gól, jak se jim to stalo v minulých dvou domácích zápasech. Série venkovních zápasů se jim až na pondělní zakončení vydařila. Ostrovanům se naopak v listopadu nevedou přesilové hry, které využili pouze tři. Jediným solidním střelcem v nich je Blake. Klub si zatím z větší části nemůže stěžovat na nepřízeň zdraví k hračům.

Obhájce Stanley Cupu postupně zapomíná na nepovedený vstup do sezóny. Carolině se ale stále nepovedlo vyhrát více než tři zápasy v řadě. Včera se jí již podruhé v listopadu nepodařilo dát gól ačkoli soupeře přestřílela. Ward v brance vše nezachránil. Vzhledem k náročnému programu, během něhož mužstvo bude hrát venku znovu v pátek, je možné, že dnes dostane jednu z mála šancí Grahame. Nadále před ním budou chybět dlouhodobí marodi Caroliny obránce František Kaberle a útočník Stillman. Navázat přetrženou šňůrů osmi zápasů, v nichž dokázal před včerejším utkáním v řadě bodovat, se pokusí veterán Brind'Amour.

Bookmakeři bwin očekávají, že se hostům podaří dostat do čela jihovýchodní divize. Na domácí New York Islanders vypsali vyšší kurs 2,55. Carolina se postupnými kroky dostává tam, kde by chtěla být. Na ledě dnešního soupeře je zvyklá vítězit, což dokázala v minulých patnácti vzájemných zápasech v normální hrací době jedenáctkrát. Pro ty, co předpokládají, že se to hostům podaří i dnes, je k dispozici kurs 2,2.

Reklama