Hlavní obsah

Kladno se potřebuje vzpamatovat

, 24. listopadu 2006

Česká extraliga ledního hokeje dnes uzavře první polovinu základní části sedmi zápasy. Různé týmy mají před sebou různé úkoly. Plzeň chce konečně vstřelit gól, ale přivítá mužstvo, které neporazila tři roky. Vsetín se chce přidržet stébla naděje v derby na ledě Zlína. Znojmo venku již zase tápe a míří na západ, kde ho obvykle nečeká nic dobrého. Kladno by mělo zapomenout na úterní kolaps.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Rabatu se do začátku tohoto týdne v listopadu dokonale dařilo. Střílel velké množství gólů a vyhrával. Od úterý platí již jen to, že v šesti posledních zápasech vždy vstřelil minimálně čtyři branky. Kladno totiž došly ve třetí třetině při náročném programu síly a prošlo dokonalým kolapsem. Zapomínat se bude těžko, ale pomoci by mohly drobné změny v kádru. Přišel do něj na hostování mladý sparťanský obránce Mrázek. Po týdnu by se do branky také mohl vrátit Orct. V útoku však chybí Tatíček a Gardoň. Hluchý a Horna již alespoň chodí do posilovny, ovšem na led se ještě dlouho nevrátí.

České Budějovice po reprezentační pauze okusily všechno možné. Nejprve vyhrály v prodloužení i normální hrací době. Vzápětí však odešly z ledu bez bodu a v úterý nedospěly před chabou návštěvou k výhře v samostatných nájezdech. Přesto mají na čele tabulky na letošní poměry vcelku solidní náskok. Po vynuceném odpočinku se do obrany vrátí zkušený Posmyk. Start jeho kolegů ze zadních řad Tomana a Vydareného je stejně jako u útočníka Veselého nejistý. Českobudějovičtí však doufají, že někdo z nich by se na ledě objevit mohl.

Bookmakeři bwin berou duel těchto dvou celků jako poměrně vyrovnaný. Mírně favorizují domácí. Na Kladno vypsali kurs 2,35. Hosté na jeho ledě vyhráli pouze jedno z minulých pěti vzájemných utkání. Dnes je na České Budějovice vypsán kurs 2,4. Zajímavé též je, že podobně jako domácí nešetří góly na cizích hřištích ani hosté. Vsadit si tak lze v kursu 1,9 také třeba na možnost, že v normální hrací době padne více než pět branek.

Reklama