Hlavní obsah

Schalke dnes přivítá Bochum

Tradiční páteční předehrávka bundesligového kola se dnes odehraje ve Veltins Aréně, domácím stánku Schalke 04. Svěřenci trenéra Mirko Slomky se v minulém kole vyšvihli na čelo tabulky, což dnes chtějí potvrdit proti Bochumi.

Článek

Schalke mělo horší úvod ročníku, ale v poslední době se díky svým výsledkům stává oblíbeným "koněm" pro sázkaře. Po klopýtnutí ve Stuttgartu a následné remíze s Bayernem Mnichov neztratilo poté ani bod; zvítězilo v Mönchengladbachu, doma s Mohučí i v Chotěbuzi. Díky těmto výsledkům je momentálně lídrem bundesligy a určitě chce být co nejdéle. První překážkou bude Bochum. "Mají velice rychlé útočníky (Zvježdan a Mišimovič), kteří mají výborné schopnosti," zdůraznil Slomka z čeho má dnes největší obavy. Německý trenér, který okusil bundesligu jako hráč v Hannoveru, dnes může konečně počítat s Lincolnem, ale pravděpodobně ho ještě do základní jedenáctky nezařadí. S největší pravděpodobností ale opět nastoupí s tříčlenným útokem, jelikož se mu tato strategie v posledních kolech jistě vyplácí; dvakrát po sobě už dokázali Slomkovi svěřenci skórovat čtyřikrát. Zranění jsou stále Gustavo Varela a Gerald Asamoah. Otazník startu visí Marcelo Bordonem.

Bochum byla před sezonou považována za jednoho z vážných kandidátů na sestup a prozatím tato slova nevyvrátila. V tabulce bundesligy se aktuálně krčí až na třetí příčce od konce s pouhými dvanácti body. Ve dvou posledních kolech ale překvapila; nejdříve uspěla v přestřelce na hřišti Herthy Berlín a odvezla si z hlavního německého města bod za remízu 3:3. Poté ve velice podobném zápase dokázala přestřílet Frankfurt v poměru 4:3. Konečně tak po dlouhé době mohl být spokojen trenér Marcel Koller; jeho mužstvo ukázalo velkou sílu, jelikož už po pěti minutách prohrávalo 0:2, ale do poločasu svítil na ukazateli skóre stav 3:2. "Byl to šťastný a velice zajímavý zápas," konstatoval po utkání Koller. Tomu se dnes vrací do sestavy hned několik hráčů a z početné marodky je stále mimo už pouze Tommy Bechmann.

Domácí jsou podle bookmakerů společnosti bwin jakožto lídři tabulky favoritem i v dnešním utkání. Vsadit si na ně můžete s kursem 1.38. Remíza je oceněna hodnotou 4.25 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 7.50. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám.

Reklama