Hlavní obsah

České Budějovice přivítají Olomouc

Poslední letošní zápas před svými diváky dnes odehrají fotbalisté Českých Budějovic. Jihočeši, kteří patří k příjemným překvapením letošní sezony, už tři zápasy nevyhráli; vynahradit si to mohou v utkání proti Olomouci.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Od Českých Budějovic jako od nováčka nejvyšší soutěže asi jen málokdo čekal tak dobré výsledky, kterých letos dosahují. Ačkoliv krátce po zahájení ročníku přišli Jihočeši o Karla Poborského, dokazují - především doma - že myšlenky na udržení jsou jim na hony vzdáleny. Dynamo se sice první výhry dočkalo až ve čtvrtém kole, kdy uspělo na hřišti Mostu, od té doby se mu ale dařilo. Hráči trenéra Cipra porazili na svém stadionu postupně Slovácko, Jablonec, Plzeň a Příbram a díky domácí formě se propracovali do horních pater tabulky. Na konci října si dokonce v Teplicích vyšlápli na domácí a přivezli si tři body po vítězství 3:1, tím jako by ale dobré období skončilo. V následujících dvou domácích zápasech pokaždé ztratili, když jen remizovali se Zlínem a Ostravou, a v posledním kole prohráli na Strahově s pražskou Slavií 0:2. "V první půli jsme hráli výborný fotbal, avšak bohužel nám rozhodčí neuznal podle našeho názoru jasný regulérní gól a ten zápas mohl být určitě úplně jiný. Mohli jsme hrát zezadu, hrát na brejky jako v Teplicích, což nám vyhovuje," prohlásil po nešťastné prohře kapitán Jihočechů David Horejš.

K přerušení třízápasového čekání na výhru si budějovičtí těžko mohli přát lepšího soupeře, než je Olomouc. Hanáci pod novým trenérem Petrželou konečně sbírají body v domácích zápasech, na svém stadionu vyhráli čtyři z pěti posledních utkání. Na hřištích soupeřů jsou ale stále bezzubí - z osmi zápasů dokázali vybojovat jediný bod za remízu v trápící se Příbrami, ostatních sedm soubojů prohráli se skóre 4-16. Na druhou stranu, před dvěma týdny předvedli na Letné proti Spartě velmi slušný výkon a pokud ho dnes zopakují, mohli by na jihu Čech pomýšlet na body. Trenér Petržela dnes ovšem nebude moci proti Budějovicím postavit nejsilnější mužstvo. Na trávník nevyběhne zraněný Hartig a Štěpán a Hubník, Schulmeister a Horáček budou - stejně jako proti Zlínu - hrát, přestože nejsou úplně zdravotně v pořádku.

Vzhledem k dosavadním výkonům Olomouce na cizích hřištích je dnes podle bookmakerů favoritem domácí tým, na který společnost bwin vypsala kurs 1.95. Myslíte si, že si Hanáci z Českých Budějovic odvezou alespoň bod? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurs na ni je 1.68.

Reklama