Hlavní obsah

Teplice přivítají rozjetou Slavii

Dohrávka šestnáctého kola Gambrinus ligy nabídne velice pikantní souboj na Stínadlech, domácím stánku Teplic. Severočeši sehrají zápas s pražskou Slavií, která zvítězila na hřištích soupeřů už čtyřikrát v řadě.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Slavie Matúš Kozáčik v leteckém souboji s teplickým Maškem.

Článek

Tuto sérii dnes Teplice jistě chtějí ukončit i proto, že jsou momentálně v tabulce až na osmé příčce a to je na takový klub stále málo. Po domácím výprasku s Budějovicemi se jim podařilo bodovat ve všech třech dalších zápasech; remizovali v Olomouci, zvítězili s Libercem a bod si přivezli i z Ostravy. Dnes mají modrožlutí sice výhodu domácího prostředí, ale narazí na nejlepší mužstvo na venkovních hřištích. "Slavii se daří venku, protože má dobré brejkové hráče. Mužstvo předvádí útočný fotbal, který se fanouškům líbí. Těšíme se na každý domácí zápas a na ten se Slavií dvojnásob. Věřím, že přijde hodně diváků a budou naším dvanáctým hráčem. Chceme soupeři oplatit nešťastnou prohru z druhého kola," připomněl smolnou porážku ze Strahova, o které rozhodla až penalta v nastaveném čase, asistent trenéra Teplic Jiří Bartl.

Slavia Praha konečně v minulém kole dokázala uspět i na svém stadionu a po vítězství 2:0 s Českými Budějovicemi se udržela ve vedoucí skupince Gambrinus ligy. Případné dnešní vítězství by ji vyneslo na druhou příčku, když by na vedoucí Spartu ztrácela dva body. "Čeká nás hodně těžké utkání a velmi ofenzivně laděný soupeř," řekl trenér Karel Jarolím. "Po příchodu Dorta se útočná síla Teplic ještě zvýšila. Musíme si dát pozor i na standardní situace, při kterých jsou domácí nebezpeční," dodal slávistický kouč. Ten již bude mít k dispozici uzdraveného Švece.

Atraktivnější duel v dnešní nabídce nenajdete, ještě více zajímavým se stane, když využijete některých sázkových příležitostí vypsaných společností bwin. Výhra Teplic je oceněna kursem 2.45. Na remízu vypsali bookmakeři této společnosti kurs 2.70 a na vítězství Pražanů kurs 3.00 rovné.

Reklama