Hlavní obsah

New Jersey hledá body v pacifické divizi

, 27. listopadu 2006

Pondělí nabízí dva zápasy severoamerické NHL. Se svým postavením v tabulce tedy budou moci něco udělat pouze čtyři celky. Detroitu se s příchodem druhé poloviny listopadu přestalo dařit a přišel tak o své dominantní postavení v centrální divizi. Dnes na jeho led zavítá Dallas. Turné po pacifické divizi zakončí na ledě Los Angeles New Jersey.

Článek

Králové zatím vítají hostující celky obvykle spíše s otevřenou náručí, z níž rozdávají body na všechny strany. Los Angeles není v divizi poslední především díky vysokému počtu odehraných zápasů. Většinu z nich odehrálo na vlastním ledě, což platí obzvláště pro listopad. Přesto zde dokázalo vyhrát v sobotu v tomto měsíci teprve potřetí. Zajímavé je, že tým není schopen před vlastními fanoušky dotáhnout do vítězného konce zápasy, které zůstanou nerozhodnuty v normální hrací době. V brance se ukazuje lépe Garon než příchozí Cloutier a v útoku září střelecky výrazněji jenom Frolov. V obraně Los Angeles chyběli v minulém zápase opět Sopel a Tverdovsky.

New Jersey dosáhlo za první dvě listopadové dekády stejného počtu výher jako za celý říjen. Od té doby však již nepřidalo jediný bodík. V pacifické divizi se zatím ve všech utkáních nechalo přestřílet a zároveň předvádí chabou potenci. S průměrem jednoho vstřeleného gólu na zápas se vyhrává těžce, i když v brance za hráči stojí Brodeur. Mužstvo se přitom dočkalo před dalekou cestou vzpruhy, když se do hry vrátil útočník Gomez. Ďáblové však marně čekají na probuzení svého kapitána. Eliáš udává v klubovém bodování tón pouze v +/- hodnocení a to ještě v záporném smyslu slova. Trenér proto začíná míchat se sestavou.

Bookmakeři bwin přes uvedené problémy očekávají výhru hostů. Na domácí Los Angeles vypsali kurs 2,95. Hosté zatím venku vyhrávají v průměru každý třetí zápas. New Jersey ještě v probíhající sezóně čtyři zápasy v řadě neprohrálo. Kluby se vzhledem ke vzdálenosti mezi nimi příliš často nepotkávají, ale při pohledu na vzájemná utkání rozhodně nelze napsat, že by domácí prostředí bývalo výhodou. Dnes si lze na hostující celek vsadit v kursu 2,0.

Reklama